Lyžiar Masár uspel vo Svetovom pohári

  • Nezaradené
  • 19. júla 2019, 16:00

Za posledné tri týždne sa konalo viacero podujatí Svetového pohára dospelých v lyžovaní na tráve, ktorého sa zúčastnili aj pretekári z Piešťan a Banky.

Adam Masár počas slalomu v talianskej Cortine d´Ampezzo. foto: autor

Seriál sa začal v rakúskom Rettenbachu, kde sa najviac darilo Vanese Drahovskej, ktorá v obrovskom slalome skončila na šiestom mieste, v super G bola siedma a v superkombinácii jedenásta. Juniorom, ktorí už štartujú medzi mužmi v licencovanej kategórii, kde jazdí svetová špička a je tam ťažký chlebíček, sa veľmi nedarilo. V „obráku“ nezvládli trať, v super G bol Alex Jánoška 26. a Adam Masár 29., v superkombinácii zaznamenal Jánoška 17. miesto a Masár 22. priečku.

O týždeň neskôr sa v moravskom Předklášteří konalo ďalšie kolo Svetového pohára, kde sa išli dva obrovské slalomy. Drahovská bola šiesta a desiata, Masár skončil na 17. a 18. mieste. Jánoška pre zranenie neštartoval.

Prvá časť seriálu vyvrcholila v lyžiarskom stredisku Cortina d´Ampezzo v Taliansku. Na olympijskej zjazdovke (ZOH bude v roku 2026) sa išli dva slalomy, to bola šanca pre Masára, keďže slalom je jeho špecialita. V oboch dňoch nesklamal a hneď v prvom sa dostal do elitnej svetovej desiatky, v nedeľu dokonca poskočil na vynikajúce siedme miesto medzi mužmi. Vekom je ešte len junior a v tomto poradí by bol na treťom a druhom mieste, čo je dobrý prísľub pred blížiacimi sa juniorskými majstrovstvami sveta. Drahovská bola desiata a deviata, pričom je v konkurencii pretekárok najmladšia, a tak sa taktiež tešíme na jej výkony na juniorskom svetovom šampionáte.

lm

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav