Hazard na diaľnici: český kamionista mal v dychu takmer 2,5 promile alkoholu, skončil v cele

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 17. júla 2019, 09:46

Diaľničná polícia zasahovala v utorok 16. júla poobede pri prevrátenom kamióne na diaľnici D1 v smere na Trnavu. Český vodič nezvládol riadenie a s celou súpravou, plne naložený nákladom, skončil mimo cestu v priekope.

Diaľničná polícia zasahovala v utorok 16. júla poobede pri prevrátenom kamióne na diaľnici D1 (Autor: KRPZ Trnava)

Policajti na mieste zistili, že 60 ročný vodič je občanom Českej republiky a jazdil pod vplyvom alkoholu. Pri orientačnej dychovej skúške mu namerali v dychu 1,11 mg/l alkoholu, čo je 2,31 promile. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia, kde bol až dovtedy, kým nebol schopný výsluchu.

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zákon stanovuje u vodičov z povolania prísnejšie sadzby, čo je v tomto prípade trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.

Polícia eviduje za posledné obdobie zvýšený počet nehôd s alkoholom. Apelujeme na vodičov, aby sa správali zodpovedne a zbytočne neriskovali.

KRPZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava