Rekonštrukcia cintorínskej budovy finišuje

  • Piešťany
  • 15. júla 2019, 08:00

Pribudla kancelária, aranžovňa aj sklad. Budova na cintoríne na Bratislavskej ceste v Piešťanoch sa dočkala obnovy. Po niekoľkých mesiacoch prác, ktoré sa robili za plnej prevádzky, sa rekonštrukcia pomaly končí.

Na budove je už hotová aj fasáda. foto:autor

I keď ešte pracovný ruch celkom neustal, budova, v ktorej sídlia kancelárie pietnych služieb a kvetinová predajňa, už má hotovú aj fasádu. Základom však bolo zväčšenie vnútorných priestorov na severnej strane budovy. Pribudla v nich kancelária, malá aranžovňa so skladom a zväčšil sa priestor predajne kvetov. Predtým totiž malú spojovaciu chodbu používali na prípravu vencov a aranžovanie kvetov, príručný sklad a tiež ako čakáreň pre klientov, ktorí potrebovali vybaviť náležitosti pohrebu alebo nájmu na cintoríne.

Budovu rekonštruovala vysúťažená firma GIT, s. r. o., za necelých 50-tisíc eur. Pracovný ruch sa začal v marci, ukončenie bolo naplánované na koniec júna. Dodávateľské práce už aj boli ukončené, no pracovníci služieb ešte dolaďujú posledné detaily. Budovu tiež čaká veľké upratovanie.

Služby mesta Piešťany chcú touto investičnou akciou skvalitniť poskytované služby v kvetinárstve, rozšíriť ponúkaný sortiment a najmä zabezpečiť diskrétnejšie a dôstojnejšie priestory pre vybavovanie pohrebných a cintorínskych záležitostí.

am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj