Cyklista spadol na priechode pre chodcov, vodič skútra do neho narazil

Polícia v Piešťanoch bola minulý týždeň privolaná k dopravnej nehode medzi cyklistom a mladým vodičom skútra.

(Autor: KRRPZ)

Vo večerných hodinách vošiel 55-ročný cyklista z chodníka na Bratislavskej ceste v Piešťanoch na priechod pre chodcov. Na priechode spadol z bicykla, kde došlo vzápätí k zrážke s vodičom skútra. Cyklista utrpel pri nehode zlomeninu nohy a podľa predbežnej lekárskej správy mal ťažké zranenia. Mladý 18-ročný vodič skútra sa pri nehode nezranil a polícia alkohol u neho nezistila. Polícia dostala včera informáciu, že cyklista zraneniam v nemocnici podľahol. Podľa prvotných informácií mal práve cyklista zaviniť nehodu. Či v tomto prípade zohral úlohu aj alkohol, polícia zisťuje cez toxikologické skúmanie.

Polícia upozorňuje cyklistov, že jazdiť po chodníku a prechádzať cez priechod pre chodcov na bicykli ZÁKON cyklistom neumožňuje. Ak cyklisti náhle vojdú na bicykli na priechod pre chodcov alebo sa aj nachádzajú na priechode pre cyklistov, vodiči nestihnú včas zareagovať. Hoci na priechodoch pre cyklistov nemusia z bicykla zosadnúť, nemajú cyklisti absolútnu prednosť pred autami. Cyklisti NEZABUDNITE, že pri vychádzaní na cestu z miesta mimo cesty alebo pri opätovnom vjazde z okraja je cyklista povinný dať prednosť v jazde vozidlám idúcim po ceste.

KRPZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava