Piešťanec Drgoň kandiduje na post prezidenta SBA

  • Šport / Basketbal
  • 11. júla 2019, 12:00

Dva týždne pred Mimoriadnou konferenciou Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA), na ktorej spoznáme nové vedenie SBA, sa do súboja o funkciu jej prezidenta prihlásil druhý uchádzač. Okrem Ľubomíra Ryšavého, ktorý v súčasnosti zastáva post dočasného prezidenta SBA, bude vo voľbách kandidovať aj aktuálny predseda Komisie ženských basketbalových klubov (KŽBK) SBA Miloš Drgoň.

Miloš Drgoň má ambíciu viesť Slovenskú basketbalovú asociáciu. foto:archív Čajok

„Môžem potvrdiť informáciu, že som sa po dôkladnom zvážení všetkých okolností rozhodol prijať návrh členov našej komisie, aby som kandidoval na post prezidenta SBA,“ informoval Miloš Drgoň. Ten môže rátať s podporou výraznej časti zástupcov ženských klubov, ktorí mu ju vyjadrili na mimoriadnom rokovaní KŽBK v pondelok 1. júla v Ružomberku.

„Na tomto stretnutí sa zúčastnil aj dnes už môj protikandidát pán Ryšavý, ktorého vízia pôsobenia v pozícii šéfa SBA však v radoch prítomných delegátov nenašla podporu. Aj preto po jeho odchode sa medzi zúčastnenými uskutočnila diskusia, v rámci ktorej zaznela požiadavka, aby som na tento post kandidoval ja, ktorá vzápätí získala podporu naprieč celou komisiou,“ konkretizoval Drgoň.

Basketbalový funkcionár, ale aj tréner z Piešťan však verí, že vo voľbách získa podporu nielen od ženských klubov. „Podporu budem hľadať aj na strane našich mužských kolegov. Mojím cieľom je, aby SBA pracovala pre všetky kluby. Len spoločne môžeme zastaviť rozvrat vzťahov medzi SBA a klubmi, ako aj zvrátiť postupný pokles členov našej basketbalovej rodiny,“ uviedol najčerstvejší kandidát na post prvého muža strešnej organizácie slovenského basketbalu.

Okrem prezidenta budú delegáti Mimoriadnej konferencie SBA 20. júla v Bratislave voliť aj nových členov Výkonného výboru (VV) SBA. Zoznam kandidátov sa môže meniť do 13. júla. Neplánovanú voľbu nového vedenia asociácie si vyžiadal fakt, že na riadnej Konferencii SBA 8. júna v Martine sa vzdali funkcií dovtedajší šéf SBA Pavel Bagin a členovia VV SBA Alexander Kšiňan a Ondrej Čuraj.

Vizitka

Miloš Drgoň sa narodil 8. mája 1971 v Piešťanoch. Športová verejnosť jeho meno intenzívnejšie registruje od roku 2012, keď v pozícii generálneho manažéra (oficiálne výkonného riaditeľa) viedol Piešťanské Čajky v extralige basketbalistiek. V roku 2016 z klubu odišiel, no naďalej pokračoval v práci predsedu aj trénera mládežníckeho klubu BKM Piešťany, v ktorom pôsobí od roku 1996 a ktorého hráčky vystupujú pod názvom Piešťanské Čajočky. Od roku 2002 vykonáva funkciu predsedu KŽBK SBA (predtým Združenia ženských basketbalových klubov) a od decembra 2018 aj koordinátora ženskej zložky a člena VV SBA. V civilnej sfére M. Drgoň ako vyštudovaný jadrový fyzik štiepil atóm v jadrovej elektrárni Jaslovské Bohunice, momentálne pracuje v jadrovej elektrárni Mochovce.

th

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav