Cyklistický víkend na Gemeri

  • Nezaradené / Šport / Ostatné športy
  • 11. júla 2019, 16:00

Cyklistický klub Rimavská Sobota usporiadal v dňoch 5. a 6. júla 10. kolo Merida Road Cup – Slovenský pohár Masters, preteky jednotlivcov s hromadným štartom v obci Teplý Vrch ako súčasť Grand Prix Gemer, a 11. kolo – časovku do vrchu Lipovecká Balada.

Milanovi Tupému z CK Piešťany sa opäť darilo. foto: archív CK Piešťany

V piatok trasa pretekov viedla z Teplého Vrchu na Ostrany – Lukovištia – Horné Zahorany – Vyšná Pokoradz – Nižná Pokoradz – Padarovce – Teplý Vrch. Dĺžka okruhu bola 30,5 kilometra, prevýšenie 440 metrov na okruh. Pretekári ho išli niekoľkokrát, podľa vekovej kategórie. Počasie bolo celkom príjemné, okolo 30 stupňov Celzia, pofukoval čerstvý vietor. Na trati bolo niekoľko ťažkých stúpaní, ktoré rozdelilo pelotón hneď po štarte. Z Piešťancov si najlepšie počínal Dominik Tábora, ktorý došiel do cieľa na druhej priečke. Tretí skončil Milan Tupý, Milan Karaba bol štvrtý a Peter Rihay piaty.

V sobotu sa išla časovka do vrchu – dĺžka 9,89 km, prevýšenie 304 m. V časovke ide každý sám za seba a tu sa ukážu kvality každého pretekára. Veľkú smolu mal Peter Rihay, ktorý dostal defekt na zadnom kolese asi dva metre po štarte. Najlepší výsledok dosiahol Milan Tupý, ktorý skončil na druhom mieste asi 10 sekúnd za víťazom. Tretí bol Dominik Tábora. Na tretej priečke sa umiestnila aj Ľubica Gracíková a Pavol Kalna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek