Rybáriková vo Wimbledone nestačila na 15-ročnú Američanku

  • Šport / Tenis
  • 10. júla 2019, 18:00

Piešťanská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v druhom kole tretieho grandslamového turnaja sezóny, keď v stredajšom záverečnom zápase wimbledonskej dvojhry prehrala s mladučkou Američankou Cori Gauffovou 3:6, 3:6.

Piešťanskej tenistke Magdaléne Rybárikovej zápas druhého kola vôbec nevyšiel. foto:archív STZ

Pätnásťročná hráčka mala počas celého stretnutia herne navrch a darilo sa jej predovšetkým na servise, kde neponúkla piešťanskej rodáčke ani jeden brejkbal. Pri premiérovej účasti v hlavnej súťaži turnaja „veľkej štvorky“ Gauffová nadviazala na pondelkový triumf proti krajanke Venus Williamsovej.

Začiatok stretnutia priniesol vyrovnaný priebeh, do piateho gemu si obe hráčky držali svoje podanie. V šiestom geme však Rybáriková ponúkla súperke prvý brejkbal a ten bol rozhodujúci. Gauffová získala podanie slovenskej hráčky a ovládla úvodný set pomerom 6:3 aj vďaka tomu, že urobila iba štyri nevynútené chyby. Mladá Američanka pokračovala v presnej hre aj v druhom sete, v treťom geme si pripísala druhý brejk v stretnutí a po jeho potvrdení viedla 3:1. Rybáriková vo zvyšku zápasu nedokázala nájsť recept na servis súperky a, naopak, ešte raz stratila ten vlastný. V deviatej hre viedla 40:15, ale postupne nevyužila tri gembaly a Gauffová zužitkovala hneď prvý mečbal.

Rybárikovej maximom na wimbledonskej tráve zostáva semifinálová účasť spred dvoch rokov. V ostatných jedenástich prípadoch postúpila maximálne do tretieho kola a až deväťkrát stroskotala na prvej prekážke. Spomedzi slovenských tenistov však v aktuálnej edícii turnaja dokráčala v All England Clube najďalej.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila