Čajky angažovali talentovanú Chorvátku

  • Šport / Basketbal
  • 10. júla 2019, 16:00

Piešťanské Čajky hlásia prvú posilu pre sezónu 2019/2020. Vedenie basketbalového klubu sa dohodlo na ročnom pôsobení s následnou opciou s talentovanou Chorvátkou Mateou Tadić, ktorá nastupuje na pozícii rozohrávačky.

Matea Tadić podpísala s Čajkami zmluvu na jednu sezónu s následnou opciou. foto: archív Čajok

Mládežnícka reprezentantka je odchovankyňou chorvátskeho tímu ZKK Medveščak Záhreb. Napriek nízkemu veku patrila v minulej sezóne k najlepším hráčkam družstva s priemerom 13,5 bodu, 6,6 asistencií a 26 odohratých minút na zápas.

„Je to talentovaná, ale stále mladá hráčka. Počítame s ňou primárne na pozíciu rozohrávačky a očakávame, že by do našej hry mala priniesť rýchlosť a dravosť. Ide o jej prvé zahraničné pôsobisko a možnosť rozbehnúť svoju športovú kariéru aj v medzinárodnej klubovej konfrontácii,“ vyjadril sa na margo novej posily tréner Čajok Richard Kucsa.

Devätnásťročná Matea Tadić, ktorá bude v Piešťanoch obliekať dres s číslom sedem, berie pôsobenie medzi Čajkami ako veľkú výzvu k posunu v kariére, keďže pôjde o jej prvý angažmán mimo rodného Chorvátska. „Som veľmi šťastná, že sa mi začne nová životná i basketbalová etapa. Teším sa, ako sa stretnem a spoznám so všetkými v klube. Som pripravená vydať zo seba maximum a dúfam, že nás spoločne čaká úspešná sezóna na ihrisku i mimo neho,“ uviedla po podpise zmluvy 176 centimetrov vysoká rozohrávačka.

Mladá Chorvátka mala na výber z viacero ponúk, no nad možnosťou hrať za Čajky príliš dlho neváhala. O dôvodoch svojho rozhodnutia sa vyjadrila nasledovne: „Piešťanské Čajky som si vybrala za svoje budúce pôsobisko, nakoľko viem, že klub patrí k najlepším na Slovensku a pravidelne sa prezentuje aj v medzinárodných súťažiach. Mala som na výber z viacero ponúk z Nemecka či Španielska, no keď prišla možnosť ísť hrať do Piešťan, neváhala som. Podľa mojich informácii majú Čajky výborné zázemie a to ma len utvrdzuje v tom, že ide o klub na vysokej úrovni. Ako hráčka sa budem môcť sústrediť len na basketbal a som si istá, že tu budem napredovať a zlepšovať sa.“

th

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela