Tatinovia s deťmi zabudli aj na mobily

  • Cestovanie / Kultúra a spoločnosť / Príroda
  • 5. júla 2019, 00:00

Tatinovia z piešťanského regiónu usporiadali výpravu, akú vo Vrátnej doline ešte nezažili. V štýle komédie storočia S tebou ma baví svet sa do našich hôr vybralo stodvadsať výletníkov. Otcovia so svojimi deťmi zažili neuveriteľný koniec školského roka! Aj na mobily a tablety pozabudli.

Jánošíkove diery sú jedným z najkrajších turistických chodníkov na Slovensku. foto: Dušan Kráľovič

„Tento rok som vybavil ubytovanie v hoteli Boboty vo Vrátnej doline. Rozhodnutie bolo veľmi dobré, lebo hotel a okolitá príroda uspokojili všetkých zúčastnených na sto percent,“ uviedol Dušan Kráľovič, organizátor podujatia, ktoré si každým rokom získava stále väčšiu priazeň. Velikánska partia, v ktorej bolo 73 detí vo veku od trojročných drobčekov po trinásťročných mládencov a dievčence, sa spolu s oteckami vybrali do Vrátnej na autobusoch. Nielen počas jazdy za dobrodružstvami, ale aj cez celý pobyt, ktorý trval od stredy 19. júna do nedele 23. júna, sa deti nemali čas nudiť.

Prvý deň absolvovali náročnú túru roklinou Jánošíkových dier, ktorú zdolali všetci účastníci bez problémov. Na druhý deň bol ľahší – lanovkový výlet na vrch Chleb a Chatu pod Chlebom. Tretí deň pobytu vo Vrátnej doline sa niesol v znamení olympiády na Pasekoch. „Počasie nás potrápilo každý deň, takže sme využili pribalené pršiplášte. Každé ráno sme mali rozcvičku, na ktorú chodili poctivo všetci, lebo za denné úlohy vrátane ranného cvičenia sme deti motivovali odmenami a zarobené peniažky mohli minúť v našom obchode,“ uviedol D. Kráľovič.

A ako je spokojný hlavný organizátor s týmto ročníkom tradičného podujatia, kde maminy majú chvíľu čas na seba a oddych a ich muži sa venujú deťom? „Akcia dopadla perfektne a som veľmi rád, že sa nám opäť overila známa pravda. Spočíva vo fakte, že ak deti majú na dennom poriadku rôzne úlohy a povinnosti, zabúdajú na telefóny i tablety. Ja som si to veľmi všímal a za štyri dni som nikoho z detí nevidel hrať sa s mobilom či tabletom,“ dodal D. Kráľovič.

Stodvadsať účastníkov podujatia sa ubytovalo v hoteli Boboty vo Vrátnej doline.  foto:Dušan Kráľovič

 

Deti aj tatinovia z piešťanského regiónu každé ráno cvičili.  foto:Dušan Kráľovič

vd

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela