Najmladší veslári VK Sĺňava v Čechách excelovali

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. júla 2019, 12:00

V Račiciach počas víkendu 21.-23. júna súťažili o titul majstra Českej republiky aj najmladší veslári z Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany. Trať dlhá jeden kilometer s pevným štartom bola pripravená pre starších žiakov 13-14-ročných, mladší, 11-12-roční, pretekali na 500 metrov. Výprava to bola úspešná, pretekárom VK Sĺňava sa darilo.

Výprava piešťanských veslárov na regate v českých Račiciach. foto: autor

Bojovnú jazdu predviedla Gréta Malíková (13), ktorá obsadila v C-finále druhú priečku. Aneta Ferancová (14) skončila vo svojej kategórii v „céčku“ na piatom mieste. V párovej štvorveslici spolu so Sofiou Gono (14), Nelou Šipekyovou (13) zo Šintavy a kormidelníčkou Simonou

Weiszovou (13) si dievčatá v B-finále vybojovali štvrtú priečku. Síce v „béčku“, ale výborný výkon podali Sofia a Simona v dvojskife, keď do cieľa prišli tretie v poradí. Simona sa ako jediná z dievčat prebojovala až do A-finále, kde obsadila vynikajúce piate miesto.

Zo starších žiakov z piatkových rozjázd do semifinále nepostúpil iba skifár Marcel Škulec (13). Matej Ďuriš (14) v skife dovesloval v C-finále tesne za víťazom. Spoločne s Petrom Strečanským (14) obsadili v dvojskife tretie miesto. Výborným výkonom potešil Peter, ktorému tesne unikla medaila a v A-finále skončil štvrtý.

V dvojskife v „céčku“ Sára Kováčová (12) spolu s Emou Vavrovou (11) so cťou doveslovali na šiestom mieste. Pre technické problémy v C-finále Sára neštartovala. Ema Vavrová si však v skife vybojovala rovno A-finále a v cieli získala vytúžený bronz.

Medailové ciele naplnil aj Viktor Jurga (12), ktorý vylepšil svoju formu spred roka, v kategórii skif mladších žiakov s prehľadom zvíťazil a tešil sa zo zlatej medaily. Spoločne s Oskarom Gonom (12) bojoval proti silnému vetru aj v dvojskife, a keďže boli najrýchlejší, mohli sa postaviť na najvyšší stupeň pre víťazov.

„S istotou môžeme tvrdiť, že naši najmladší veslári zanechali u našich českých susedov svojimi perfektnými výkonmi výborný dojem, veľký rešpekt a prísľub do budúcnosti. Týmto im srdečne gratulujeme a trénerom ďakujeme za výbornú prácu so zverencami,“ zaznelo z tábora VK Sĺňava Piešťany.

Andrea Škulecová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav