Povodie Váhu i TAVOS chcú zamedziť otravám rýb

  • Kultúra a spoločnosť / Príroda
  • 3. júla 2019, 08:00

Ani nie po roku opäť plávali dolu prúdom potoka Dubová ryby hore bruchom. Masívnu otravu zistil Piešťanec Ladislav Lacko v piatok 21. júna ráno v úseku od prevádzky Billa po Alzheimer centrum.

Ryby opäť plávali hore bruchom po hladine potoka Dubová. foto: Ladislav Lacko

„Zrejme ktosi vypustil nejakú škodlivú látku do potoka,“ uviedol nálezca otrávených rýb. Vážnosť situácie vyprovokovala poradu, ktorá sa konala v piatok 28. júna na okresnom úrade za účasti zástupcov Slovenskej inšpekcie životného prostredia z Nitry, Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS), Povodia Váhu a Mesta Piešťany, kde prerokúvali príčinu úhynu rýb a rozhodli sa prijať opatrenia.

O probléme mal diskutovať podľa hovorkyne mesta Piešťany Drahomíry Moretovej aj primátor Peter Jančovič v stredu 26. júna na rokovaní valného zhromaždenia TAVOS-u. Nielen mesto, ale aj pracovníčky inšpekcie životného prostredia budú verejnosť informovať prostredníctvom nášho periodika o opatreniach, ktorými by chceli definitívne vyriešiť uvedený problém, ktorý sa v Piešťanoch neustále opakuje. Rozhodnutie inšpekcie by sme mali priniesť v nasledujúcom vydaní Piešťanského týždňa.

Len prednedávnom sme písali o masívnej otrave všetkého živočíšstva v potoku Holeška. Zdroj objavili v obci Prašník. V istej časti tohto toku došlo k úhynu najmä indikátorov čistoty vody – pstruhov a raka riečneho. Udalosť riešili hasiči, polícia, rybári, ochranári prírody, veterinár aj inšpekcia životného prostredia. Vinník je trestne stíhaný za porušenie ochrany vôd a živočíchov.

Nájde sa vinník aj v Piešťanoch?

vd

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava