Tomáš Košút mení dres Trnavy za senický

  • Šport / Futbal
  • 2. júla 2019, 18:00

Skúsený futbalista Tomáš Košút z Piešťan, ktorý naposledy pôsobil v Spartaku Trnava, sa dohodol s vedením FK Senica na ročnom kontrakte s následnou možnosťou opcie o ďalší rok.

Pre piešťanského futbalistu bude Senica tretím slovenským pôsobiskom. foto: FK Senica

Dvadsaťdeväťročný obranca Tomáš Košút sa stal prvou letnou posilou Senice. V minulej sezóne obliekal dres Spartaka, s ktorým sa radoval zo zisku Slovnaft Cupu. Po pol roku sa však jeho cesty s klubom z malého Ríma rozchádzajú. „Pocity sú zmiešané, Trnave som fandil odmalička. Od klubu som dostal ponuku novej zmluvy, tá sa však diametrálne odlišovala od mojich predstáv. Senica bola priamočiara. Cítil som, že ma tu budú vnímať inak ako v Trnave,“ povedal rodák z Piešťan.

Odchovanec nitrianskeho futbalu pôsobil viac ako desať rokov v zahraničí, po odchode spod Zobora postupne obliekal dresy AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko, Arka Gdynia, Honvéd Budapešť a FK Vereya. Po Nitre a Trnave bude Senica jeho treťou hráčskou zastávkou na Slovensku. „Od Senice som cítil šancu, že môžem odohrať veľa zápasov a že moja pozícia bude odlišná ako v Spartaku. Neváhal som a s rodinou som sa na príchode do klubu dohodol veľmi rýchlo,“ priznal skúsený futbalista.

Do multikultúrne zloženej kabíny tak pribudne ďalší slovenský futbalista. Vďaka viacerým legionárskym zastávkam vo svojej kariére to nebude pre defenzívneho futbalistu nič nové. „Pôsobil som dvanásť rokov mimo Slovenska. Vôbec mi to neprekáža, som na to zvyknutý. Angličtina mi problém nerobí. Bude iba na nás v kabíne, akú partiu si vytvoríme. Prichádzam ako nový hráč, určite budem chcieť mladým hráčom pomôcť a byť lídrom v kabíne,“ dodala na záver nová posila Senice.

(th/ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava