V okrese vznikne zariadenie sociálnych služieb

  • Spravodajstvo / Región
  • 29. júna 2019, 16:00

Trnavský samosprávny kraj hospodáril v roku 2018 s prebytkom 17,3 milióna eur. Krajskí poslanci na svojom výjazdovom zasadnutí v piešťanskej mestskej knižnici okrem iného schválili štipendiá pre žiakov prvých ročníkov na podporu duálneho vzdelávania, návrhy na udelenie ocenení či spolufinancovanie projektov na rekonštrukcie a modernizácie ciest druhej triedy. Rozvojové investície smerujú aj do okresu Piešťany, v ktorom by malo vzniknúť zariadenie sociálnych služieb a kultúrno-kreatívne centrum.

Krajské zastupiteľstvo sa minulý týždeň stretlo na svojom výjazdovom zasadnutí v piešťanskej knižnici. (Autor: pror)

Rokovanie zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sa uskutočnilo v stredu 19. júna. „Dnešné výjazdové rokovanie župného zastupiteľstva v meste Piešťany považujem za veľmi úspešné. Náš prvý rok v úrade TTSK sme hospodárili s prebytkom 17,3 milióna eur. Prostriedky použijeme na tvorbu rezervného fondu a na fond pre zníženie investičného dlhu, ktorým chceme financovať rozvojové župné projekty,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Poslanci schválili dotácie na regionálny rozvoj, pre ktoré bolo v rozpočte TTSK na rok 2018 vyčlenených 500-tisíc eur. Podporených bolo 21 projektov. Župa tiež pomôže mestu Trnava a v priestoroch Strednej priemyselnej školy zriadi dočasnú školskú jedáleň pre Základnú školu Jána Bottu, kým mesto nevyrieši problém so stravovaním pre žiakov školy.

Trnavská župa zavádza nové štipendiá pre žiakov prvých ročníkov stredných odborných škôl, ktorí vstúpili do systému duálneho vzdelávania – 50 eur mesačne počas školského roka (10 mesiacov). Župa tiež pripravuje ďalšie opatrenia na podporu duálneho systému vzdelávania v oblasti cestovania a ubytovania.

„Výjazdové rokovanie prináša aj výrazné investície do okresu Piešťany. Už v rozpočte na tento rok počítame s financiami na projektovú dokumentáciu pre zriadenie nového zariadenia sociálnych služieb práve pre tento okres. Výbornou správou je, že poslanci schválili plán pre vznik úplne novej kultúrnej inštitúcie, ktorá v Piešťanoch absentuje, a to kultúrno-kreatívne centrum, ktoré chceme vytvoriť v spolupráci s Iniciatívou ARTA,“ doplnil Viskupič.

Zastupiteľstvo schválilo spolufinancovanie projektov na rekonštrukciu a modernizáciu ciest druhej triedy. V prípade schválenia nenávratného finančného príspevku z Integrovaného regionálneho operačného programu budú realizované modernizačné projekty na úseku cesty horského priechodu Havran, ceste Lehnice – prieťah a úseku Horné Orešany – prieťah.

Do funkcie boli poslancami TTSK menovaní 17 riaditelia zariadení sociálnych služieb, riaditeľ Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave a riaditeľ Správy a údržby ciest TTSK.

ts TTSK

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav