Poslanci sa zhodli takmer jednomyseľne, mesto je ochotné oddlžiť letisko

  • Nezaradené
  • 27. júna 2019, 17:44

Na štvrtkovom zastupiteľstve poslanci rozoberali finančnú situáciu Letiska Piešťany. Po rozsiahlej diskusii sa zhodli takmer všetci prítomní – mesto je ochotné oddlžiť letisko až do výšky 688 500 eur.

Jozef Viskupič (Autor: pror)

Situáciu ohľadom letiska prišiel osobne vysvetliť predseda trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Ako sa vyjadril, záchrana letiska vedie cez jeho oddlženie.

V úvodnej reči spomenul, že po jeho nástupe do úradu vymenili vedenie letiskovej spoločnosti, za profesionálne, ktoré dokonca za svoju činnosť nedostáva odmenu. Kraj tiež spoločnosti poskytol dotáciu, Letisko Piešťany nahradilo rizikové a netransparentné pôžičky štandardným bankovým úverom. Okrem toho sa kraj podľa slov predsedu bráni vyplateniu odmien predchádzajúcich členom predstavenstva. Zatraktívniť letisko sa podarilo začiatkom mája Festivalom letectva a charterovými linkami v týždňových intervaloch.

Na štvrtkovom zastupiteľstve sa napokon poslanci zhodli, že po vyjadrení Protimonopolného úradu mesto môže oddlžiť spoločnosť až do výšky 688 500 eur. Zároveň prijali uznesenie, ktorým zrušili predchádzajúce z konca roka 2018.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni č.27, ktoré bude v predaji od 2. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín