Na Bratislavskej ceste má pribudnúť polyfunkčný komplex s obchodmi aj bytmi

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 27. júna 2019, 00:00

Obchodné centrum, zariadenie sociálnych služieb a šesťpodlažný bytový dom spolu s príslušnou technickou a dopravnou infraštruktúrou plánuje na južnom okraji Piešťan postaviť spoločnosť Projekt Piešťany.

Oproti Kauflandu má vzniknúť nová ulica, nákupné centrum, ale aj sociálne zariadenie pre seniorov. Architektonická situácia: piestany.sk

Polyfunkčný komplex bude stáť oproti terajšiemu Kauflandu v blízkosti križovatky Bratislavskej ceste a Ulice Adama Trajana. Vyplýva to z predloženého zámeru pre posudzovanie vplyvov na životné prostredie. Projekt Piešťany patrí českej spoločnosti Fidurock Nemovitosti.

Začiatok výstavby predpokladá investor v roku 2020, dokončenie v roku 2022. Obchodné centrum bude umiestnené najbližšie k Bratislavskej ceste, pozostávať bude z troch objektov, medzi ktorými bude hlavné parkovisko. Centrum bude zároveň bariérou medzi frekventovanou cestou a objektmi pre sociálne služby a bývanie. Zariadenie sociálnych služieb je navrhnuté v rohu územia, pri Broskyňovej ulici. Investor tam ráta so službami pre seniorov v koncepte „domácností“, v každej by malo byť 13-14 klientov. Bytový dom je navrhnutý ako šesťpodlažná stavba s parkovaním v prvom nadzemnom podlaží a piatimi obytnými podlažiami. Vzniknúť tu má 45 bytov, z toho dve tretiny budú mať rozlohu do 60 metrov štvorcových, jedna tretina nad 60 metrov štvorcových.

Investor sa v marci tohto roka zmluvou zaviazal, že na svoje náklady vybuduje prepojovaciu komunikáciu medzi Bratislavskou cestou a Komenského ulicou a cyklochodník popri Bratislavskej, tieto verejnoprospešné stavby prevedie do majetku mesta.

Na území plánovanej výstavby stála v minulosti tehelňa, v súčasnosti sa tam nachádzajú zvyšky pôvodných objektov, ale hlavne stromy. Väčšinu bude treba odstrániť, investor však ráta s vysadením novej parkovej zelene. Cez pozemok prechádza ochranné pásmo podzemných liečivých vôd. Územie sa nachádza v susedstve prírodnej lokality Malá Vrbina, ktorá je posledným pozostatkom lužného lesa v Piešťanoch.

SITA, architektonická situácia: piestany.sk

 

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava