Dubovany baráž s Bučanmi nedohrali, predchádzala tomu poriadna šarvátka

  • Futbal / Šport
  • 27. júna 2019, 18:00

Na futbalovom štadióne v Maduniciach sa stretli mužstvá z druhých priečok siedmych líg, aby medzi sebou rozhodli, kto sa v baráži stretne s Dechticami a bude mať šancu vybojovať si miestenku do najvyššej oblastnej súťaže. V siedmej lige SWAN sa umiestnili na druhej priečke Bučany, v siedmej lige RUBBEX zasa Dubovany. Zápas sa odohral pred peknou diváckou kulisou a obe mužstvá doň vstúpili s cieľom zvíťaziť.

Barážové stretnutie Dubovany - Bučany bolo miestami za hranicou pravidiel. © ObFZ Trnava

Stretnutie bolo od úvodu vyrovnané a už v 7. minúte sa v osobnom súboji presadil Masaryk z Dubovian, no jeho krížna strela skončila mimo bránky. Ten istý hráč mohol otvoriť skóre v 14. min, no jeho strela letela ponad bránu. Postupne prebrali iniciatívu futbalisti Bučian, čoho výsledkom bola strela Benka z hranice šestnástky, ktorá skončila na ľavej žrdi dubovianskej brány. Bučany si vypracovali viacero šancí – prízemná strela zvnútra šestnástky skončila tesne vedľa brány a neuspeli, ani keď Bunček vysunul Fančoviča, ktorého strela išla povedľa vzdialenejšej žrde.

V úvode druhého polčasu mali Dubovany peknú šancu, no po rohovom kope netrafili v dobrej pozícii loptu. S pribúdajúcim časom sa na ihrisku začali čoraz častejšie objavovať tvrdé zákroky. V 52. min bol pred šestnástkou faulovaný Šrámek, no faul bol potrestaný len žltou kartou. Následný priamy kop na dvakrát zneškodnil brankár Tonkovič. V 62. min Kollár fauloval hráča Bučian a po dvoch žltých kartách uvidel červenú. Nariadený priamy kop spred šestnástky zatočil do brány Fančovič a naklonil víťazstvo na stranu Bučian – 1:0.

V 74. min prišla pre Dubovany druhá červená karta, keď po tvrdom zákroku uvidel Masarik druhú žltú kartu. Nervozita, ktorá stúpala nielen na hracej ploche, ale aj medzi fanúšikmi, ktorí šarvátkou na chvíľu odpútali pozornosť od hry, vyvrcholila v 81. min, keď prišla pre Dubovany tretia červená karta pre Strečanského. Zápas mal nechutný záver, Dubovany neudržali emócie a strhla sa šarvátka, do ktorej sa zaplietol aj gólman Tonkovič, ktorý napadol protihráča. Následne aj on uvidel červenú kartu. Zápas sa v 81. min aj skončil, keď Dubovany zišli z hracej plochy. I napriek takémuto záveru si Bučany zakričali víťazný pokrik.

Peter Kostolanský, tréner OFK Bučany: „Neviem ani, čo mám k tomu zápasu povedať, pretože sa to celé zvrhlo, ale myslím si, že v niektorých častiach to bola až urážka futbalu. Ale keď sa zameriam len na hru, prvých pätnásť minút sme hrali slabo, Dubovany boli lepšie, mali gólovú šancu, z ktorej mohli otvoriť skóre. Potom sme prebrali iniciatívu, po polhodine hry sme boli už určite lepším mužstvom. Vypracovali sme si nejaké šance, ktoré sme ale nevyužili. V druhom polčase sme boli jasne lepší, dali sme gól, išli sme do toho, mali sme šance. Potom, keď sa zvrhol zápas, to sa už musíte opýtať hráčov Dubovian, pretože toto, čo predviedli, bola nehoráznosť.“

Bučany – Dubovany 1:0 (0:0)

Gól: 64. Fančovič

Zostavy – Bučany: Jamrich – Vančo, Malich, Fančovič, Bunček, Šrámek, Benko, Mračník, Maruna, Habes, Rafi (58. Zubčák), Dubovany: Tonkovič – Kollár, Holán, Herceg (36. Jamrich), Krajčo, Masarik, Masaryk, Dovičič, T. Svítek (55. Strečanský), E. Svítek, Vrbík

Stretnutie Bučany – Dechtice sa odohralo v nedeľu 23. júna na štadióne v Piešťanoch. Futbalisti Bučian zvíťazili 5:2, keď prvý polčas vyhrali 2:1, a postúpili do šiestej ligy.

ts ObFZ Trnava

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj