Pred Kursalonom sa zišli milovníci zvierat

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 23. júna 2019, 16:30

Piešťanská odnož Slobody zvierat zorganizovala opäť ďalšiu burzu. V sobotu 22. júna sa pred Kursalonom stretli tí, ktorým osud opustených zvierat nie je ľahostajný a prispeli svojou troškou dobrej veci.

Burza sa po novom uskutočňuje pred Kursalonom. (Autor: am)

Burza na podporu opustených zvierat je už akousi tradíciou, no tentoraz sa prvýkrát konala pred nedávno obnoveným Kursalonom. Na stoloch pred budovou Kúpeľnej dvorany sa objavil tovar od výmyslu sveta. „Ideálne miesto. Veci sme šikovno vybalili, ľudia sa trúsili sporadicky, ale my sme boli spokojní. Každý prispel niečím pre psíkov a objavil maličkosť pre seba v pestrom výbere. Navštívil nás aj psík Don, kedysi nepolapiteľný fantóm parku s majiteľkou, čo ho zachránila a je u nej už 11 rokov. Má zdravotné problémy, ale je to i tak krásavec a dobrák,“ uviedla riaditeľa útulku Ľubomíra Baleková. V ponuke tovaru nechýbali hračky pre deti i psíkov, zariadenie do domácnosti, kuchyne, celé sady tanierov a šálok, dekorácie, ale ktosi venoval dokonca aj detskú autosedačku.

Výťažok z nákupu teraz poputuje na pomoc piešťanským útulkáčom, ktorí neustále potrebujú nielen krmivo, ale aj lieky či inú špeciálnu starostlivosť. To všetko je nákladné, a preto je každá pomoc dobrá. „Ďakujeme všetkým, ktorí sa burzy zúčastnili a svojou kúpou pomohli zvieratkám. Veľké ďakujem patrí majiteľovi prevádzky pánovi Rusnákovi za poskytnutie skvelého miesta, kolegovcom Olinke, Danke, Robkovi a Zdenkovi a Gitke za pomoc pri vybaľovaní vecí a ich zbalení po skončení,“ dodala riaditeľka s tým, že najbližšia burza je plánovaná na september.

Ak by ste chceli pomôcť skôr, ako na jeseň, určite sa v útulku zíde posteľná bielizeň, čistiace prostriedky, no najmä láska a ochota adoptovať si zvieratko.

(am)

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav