Na Župnom festivale folklór, Slniečko, MADratz aj Itcho Pčelár

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 23. júna 2019, 08:00

Posledný júnový víkend (28.-30. 6.) sa v amfiteátri v Krakovanoch uskutoční 13. Župný festival kultúry a zároveň 53. ročník folklórnych slávností Krakovany 2019.

Krakovany ožijú na konci júna folklórnym festivalom. (Autor: vd)

Program slávností odštartuje v piatok koncertmi hudobných skupín MADratz, Itcho Pčelár & Rock n‘ Rolla a Slniečko.

V sobotnom župnom programe s názvom Prechádzky po kraji si návštevníci budú môcť vychutnať vystúpenia folklórnych zoskupení prevažne z Trnavského kraja. Predstavia sa ľudové hudby Malí a Mladí huslisti z Červeníka, Mužská spevácka skupina Važinár a Ľudová hudba Muzička zo Šoporne, Škrupinka z Trenčína, Krakovienka s Ľudovou hudbou Karpatská muzika, Karpatskí valaškári a Ľudová hudba Picúchovci z Dolnej Krupej, Folklórny súbor Megyer z Veľkého Medera a záver soboty bude patriť Folklórnemu súboru Zobor z Nitry. Po programe bude pokračovať ešte tanečná zábava Veselo pri muzike s Cimbalovou hudbou Zobor.

Na nedeľnom programe Tancuj, tancuj, vykrúcaj bude tradične javisko patriť najprv detským folklórnym súborom, Dudvážteku z Križovian nad Dudváhom, ktorý vystúpi spoločne s Folklórnym súborom Dudváh, ďalej domácemu Krakovančeku z Krakovian, Detskému folklórnemu súboru Nezábudky z Drietomy, Ľudovej hudbe Rovenec z Nového Mesta nad Váhom, tiež zatancuje krakoviansky Folklórny súbor Lusk s hudobným sprievodom Ľudovej hudby Borovienka a bodku za slávnosťami dá vystúpenie Folklórneho súboru Mladosť z Dubnice nad Váhom.

Počas celého festivalu budú pre návštevníkov pripravené miestne špeciality. Pre najmenších sú prichystané tvorivé dielne Malí majstri a počas nedeľného programu sa dozvieme mená víťazov z výtvarnej súťaže Ľudové kroje, tradície, remeslá a zvyky.

Veronika Behúlová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav