Na most v Hlohovci nepustia kamióny

  • Spravodajstvo / Región
  • 22. júna 2019, 00:00

Most cez Váh v Hlohovci je havarijnom stave, od júla po ňom nebudú môcť jazdiť vozidlá nad 12 ton. Zákaz vjazdu sa nebude týkať autobusov, vozidiel cestárov a smetiarov. Trnavský samosprávny kraj pripravuje v rokoch 2020 a 2021 spevnenie mosta a úpravu okružných križovatiek pred ním.

Rekonštrukcia mosta v Hlohovci spôsobí zvýšený dopravný ruch aj v Piešťanoch. (Autor: pror)

Most v Hlohovci bol postavený v rokoch 1962-1964, v súčasnosti ním denne prejde priemerne 20-tisíc vozidiel, z toho asi tri percentná takých nákladných vozidiel, ktoré budú mať od júla vjazd na most zakázaný. Presný termín zákazu bude známy až po odsúhlasení projektu dočasného dopravného značenia.

„Komplexná rekonštrukcia mosta je v štádiu prípravy, finišujeme s projektovou dokumentáciou na jeho spevnenie a rozšírenie, pripravujeme aj úpravu štyroch okružných križovatiek, čo by malo zlepšiť dopravný ťah Hlohovcom,“ informoval predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Dôvodom prekvalifikovania technického stavu mosta z piateho stupňa na siedmy, teda havarijný, je zistené zvýšené opotrebovanie mostného kĺbu. „Samotný most je síce v havarijnom stave, ale vylúčením dopravy nad 12 ton nehrozí priame bezpečnostné riziko pre autá s nižšou hmotnosťou a nehrozí jeho zrútenie,“ zdôraznil Viskupič.

Podľa primátora Hlohovca Miroslava Kollára budú súbežne prebiehať prípravné práce na systémovom riešení, tým má byť „druhý ťah“ Hlohovcom, ktorý by mal odstrániť každodenné dopravné zápchy pred mostom. Obchádzkové trasy povedú z juhu po ceste R1 a zo severu cez Piešťany, Hornú Stredu a Lúku.

Havarijný stav mosta je podľa riaditeľa Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja Dalibora Trebichalského spôsobený jeho vekom, ako aj intenzitou dopravy. Jeho chystané rozšírenie sa nedotkne vozovky, ale priestoru pre chodcov a cyklistov.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj