Plavci Kúpeľov v Štúrove so štyrmi medailami

  • Plávanie / Šport
  • 21. júna 2019, 08:00

V Štúrove na kúpalisku Vadaš sa v termíne 7.-9. júna konali majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v plávaní. Zúčastnilo sa ich 258 dievčat a chlapcov zo 49 klubov. Za ŠPK Kúpele Piešťany sa kvalifikovali Michaela Mosná, Linda Mocháková, Eliška Bališová, Rastislav Čačík, Tomáš Filus, Matej Jelenek, Marko Šprlák-Zmora, Mário Stanček a Alexander Zurek. Reprezentanti ŠPK si počínali veľmi dobre a ich snaha bola odmenená aj štyrmi medailami.

Michaela Mosná získala tri cenné kovy. (Autor: Radoslav Suchánek)

Najúspešnejšou z výpravy bola Michaela Mosná. Na 400 m polohové preteky sa postavila na strieborný stupienok, navyše si zaplávala osobný rekord. Tretie miesta sa jej podarilo vybojovať v disciplínach 200 m motýlik a 200 m polohové preteky.

Medzi chlapcami bol najúspešnejší Mário Stanček, keď za svoj výkon na 100 m prsia bol odmenený bronzovou medailou. „Mladší žiaci urobili na šampionáte veľký výkonnostný skok a zaplávali si množstvo najlepších osobných výkonov. Pre mnohých to bol prvý štart na majstrovstvách Slovenska. Podujatie hodnotíme s veľkou spokojnosťou a veríme, že sa terajší mladší žiaci dostanú raz na úroveň svojich starších kamarátov alebo ich predbehnú,“ skonštatoval Radoslav Suchánek z ŠPK Kúpele Piešťany.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava