Deti z regiónu zažili cestu do rozprávky

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 21. júna 2019, 10:00

Rakovický park okolo kaštieľa, v ktorom sídli stredná odborná škola, sa v piatok 7. júna zmenil na rozprávkovú krajinu. Pod stromami, za kríkmi i v tráve boli stanoviská, každé predstavovalo nejakú rozprávku a pri každom si mohli deti z Rakovíc, ale aj zo širokého okolia zasúťažiť, poskákať, vybehať a dosýta sa vyšantiť.

Na rozprávkovom koberci v rozprávkovom kráľovstve. © archív ZŠ s MŠ Rakovice a Krakovany

Do kostýmov obľúbených rozprávkových bytostí a postavičiek sa poprezliekali starší žiaci miestnej základnej školy, stanovisko tu mali aj stredoškoláci. Pre deti pripravili pekný deň plný radosti, rozprávok a sladkostí.

Cestu do rozprávky každý rok organizuje Centrum voľného času pri Základnej škole s Materskou školou Rakovice pod vedením tety Katky, vedúcej spomínaného centra Kataríny Rafajdusovej. Žiaci pripravujú rekvizity, chystajú si kostýmy, vymýšľajú zábavky a hry, aby každý rok niečím novým prekvapili malých štoplíkov z materských škôl, pretože podujatie nie je určené len pre domácich, ale Rakovičania naň pozývajú tradične škôlkarov z celého mikroregiónu.

U Snehulienky sa deťúrence nenudili.

„Kde bolo, tam bolo… touto frázou sa začínajú mnohé známe rozprávky. My sme sa, nie do jednej, ale hneď do niekoľkých preniesli v piatok 7. júna do obce Rakovice,“ opísali svoje rozprávkové putovanie učiteľky zo škôlky v Krakovanoch. V obecnom parku čakalo na deti mnoho známych klasických i moderných rozprávok a úloh, ktoré museli splniť, aby pomohli ich hlavným hrdinom.

„V rybníku lovili rybky a pomáhali žabkám naskákať do vody, hádali meno Martinka Klingáča, Popoluške pomohli dostať sa včas na bál, rozosmievali smutného šaša, skladaním veľkých puzzle sa zachraňovali pred čertovým vrecom, trom prasiatkam pomáhali stavať dom, zalietali si s ježibabou na metle a veľa ďalších zábavných zážitkov. Keď prešli všetky stanovištia, v kráľovstve dostali od kráľovnej a ostatných členov rodiny sladké odmeny. Strávili tak dopoludnie plné príjemných zážitkov a smiechu,“ chválili podujatie Krakovanci. A nielen oni, ale s nimi ďalšie desiatky, ba až stovky malých cestovateľov rozprávkovým parkom v Rakoviciach.

Domček ako z rozprávky zhotovili rakovickí školáci. V šiltovkách sú deti z Krakovian.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín