Reprezentantky v Piešťanoch proti Česku i Chorvátsku

  • Šport / Basketbal
  • 20. júna 2019, 16:00

Slovenská basketbalová reprezentácia žien absolvuje tento týždeň v Piešťanoch posledné sústredenie spoločnej prípravy a v Diplomat aréne si zahrá dva prípravné zápasy proti výberom Českej Republiky a Chorvátska.

Dnes už bývalá Čajka Ivana Jakubcová sa predstaví v reprezentačnom drese. (Autor: th)

Diplomat aréna bude dejiskom troch stretnutí: 20. júna o 18:00 Slovensko – Česko, 21. júna o 16:00 Česko – Chorvátsko a 22. júna o 16:00 Slovensko – Chorvátsko. Slovenky sa už spolu pripravujú takmer mesiac a doposiaľ odohrali štyri prípravné stretnutia. V srbskom Belehrade dvakrát prehrali s domácim výberom 60:93 a 61:73. Naposledy v Slovinsku najskôr prehrali 57:83, no v odvetnom stretnutí zvíťazili 81:65.

„Verím, že na tento výkon nadviažeme i v dvoch posledných prípravných zápasoch. Dúfam, že v Piešťanoch aj v prvom zápase budeme schopní pokračovať a nevrátime sa herne späť. Prípravu zakončíme práve pred domácimi fanúšikmi proti atraktívnym súperom a verím, že aj po dvojzápase s Českom a Chorvátskom sa rozídeme spokojní s dobre odvedenou prácou,“ uviedol reprezentačný tréner Juraj Suja.

V aktuálnom výbere SR sú piešťanským fanúšikom dobre známe tváre. Aktuálna hráčka Čajok Alexandra Hašková i bývalé hráčky tímu z kúpeľného mesta Ivana Jakubcová, Sabína Oroszová, Angelika Slamová, Mária Felixová, Nikola Dudášová, Laura Horvátová a Michaela Balážová. V drese českej reprezentácie, ktorú vedie Slovák Štefan Svitek, sa v Diplomat aréne napríklad opäť predstaví bývalá rozohrávačka a kapitánka Čajok Lenka Bartáková.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav