Piešťanskí hasiči mali byť nevedomky súčasťou podvodu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 20. júna 2019, 13:25

Ministerka vnútra Denisa Saková by mala odvolať prezidenta Hasičského a záchranného zboru Alexandra Nejedlého. Myslí si to poslanec NR SR za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Gábor Grendel. Profesionálni hasiči z Piešťan a Hlohovca mali byť súčasťou podvodu, o ktorom ich prezident vie viac ako pol roka.

© noviny.sk

„Existuje vážne podozrenie, že bol spáchaný podvod, o ktorom je pán prezident hasičského zboru dostatočne informovaný. Existuje vážne podozrenie, že nekonal a vyvodzoval zodpovednosť voči nesprávnemu človeku, ktorý žiadnu zodpovednosť za to, čo sa stalo, nenesie,“ povedal Grendel na dnešnej tlačovej besede.

Od 1. januára 2016 je v platnosti zákon o športe, ktorý hovorí, že športový zväz je zväz uznaný ministerstvom školstva a má najmenej sto registrovaných športovcov. „Národným športovým zväzom sa stal aj Slovenský zväz bobistov. Takmer polovica z registrovaných členov nikdy v živote v boboch nesedela, nebola na pretekoch a ani netušila, že je registrovaným členom zväzu bobistov,“ uviedol Grendel s tým, že ide o profesionálnych hasičov z Piešťan a Hlohovca, bez ktorých by zväz bobistov nebol uznaný za národný športový zväz. „Hasiči sa o ich členstve dozvedeli po dvoch rokoch. Podali trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR a informovali o tom ministerku Sakovú i Nejedlého. Najvyšší funkcionári ministerstva vnútra vedia o podvode od 14. novembra 2018,“ dodal opozičný poslanec.

Keďže Slovenský zväz bobistov bol uznaný za národný športový zväz, mohol čerpať dotácie od ministerstva školstva. Podľa Grendela boli dotácie v státisícoch.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava