Veslárska mládež lovila cenné kovy na Morave

  • Veslovanie / Šport
  • 19. júna 2019, 16:00

Veslársky klub Sĺňava Piešťany sa začiatkom júna zúčastnil Majstrovstiev oblasti Morava, ktoré boli zároveň kvalifikáciou na Majstrovstvá Českej republiky v Račiciach pre žiacke a dorastenecké kategórie. Z vĺn Brněnskej přehrady vylovili nejedno zlato, ale i ďalšie cenné kovy.

Víťazní veslári VK Sĺňava Piešťany. (Autor: Andrea Škulecová)

Výbornú formu predviedli mladší žiaci, keď 11-ročná Ema Vavrová v skife vyhrala suverénne rozjazdu aj finále. Sarah Kováčová získala tiež miestenku do Račíc za druhú priečku v B-finále. V dvojskife sa spoločne umiestnili na šiestom mieste.

Aj chlapci potešili svojimi výkonmi. Víťazstvom v rozjazde si Viktor Jurga s Oskarom Gonom vybojovali v dvojskife postup do A-finále. V nedeľnom finále Oskara nahradil mladší iba 11-ročný Michal Líška a finišovali na šiestom mieste. Viktor predviedol svoju formu v skife a vyhral rozjazdu aj finále medzi 12-ročnými žiakmi. Michal si zabezpečil postup zo štvrtej priečky.

Cenné umiestnenia i kovy sa ušli aj starším žiakom. Medzi 13-ročnými Simone Weiszovej tesne ušlo tretie miesto v skife, v B-finále si postup z tretej priečky vybojovala Gréta Malíková. Štrnásťročná Aneta Ferancová suverénne vyhrala B-finále. Gréta si druhým miestom v rozjazde dvojskifu vybojovala spolu so Sofiou Gono účasť v A-finále, ale nakoniec v pretekoch neštartovali.

Simona a Aneta sa spoločne tešili zo striebornej medaily po náročných pretekoch v daždi.

Medzi žiakmi bojoval aj skifár Marcel Škulec, ktorý ide do Račíc z prvého miesta v B-finále. Spoločne s Augustínom Petruškom sa im v dvojskife nepodarilo prebojovať sa na postupové miesto. Výborné preteky absolvoval Peter Strečanský, ktorý vyhral rozjazdu aj finále 14-ročných žiakov. Matej Ďuriš vo finále obsadil skvelé tretie miesto. V dvojskife skončili chlapci bronzoví. Augustín bol v rozjazde skifu piaty a do finálových jázd nepostúpil.

Na pretekoch sa predviedli i dorastenci, ktorí sú väčšinou začiatočníci. Pokročilí Timotej Miština a Vincent Petruška sa predviedli v skifoch. Timotej skončil šiesty, Vincent druhý v B-finále. V dvojskife sa im darilo lepšie, keď získali tretie miesto. Výbornú formu ukázali aj Samuel Groman a Dávid Holík, keď si v B-finále vyveslovali tretie miesto. Do finále dvojskifov nepostúpili Lukáš Miklo a Matej Martinkovič zo štvrtého miesta v rozjazde č. 3 a Alex Trojan a Jakub Grznár z piateho miesta v rozjazde č. 4.

Chlapci sa predstavili aj v pretekoch pároviek, a to v zložení Grznár, Miklo, Trojan, Groman. Do cieľa prišli vo svojej rozjazde na piatej priečke. Miština a Petruška skončili v spoločenstve s pretekármi STU a Šintavy v A-finále na štvrtom mieste.

Pretekov sa tiež zúčastnil Andrej Čechvala, ako junior skončil šiesty. Matúš Vančo v mužskej kategórii zo štvrtého miesta rozjazdy do finále nepostúpil. Pavol Taraba za mužov LV nesplnil váhový limit a do finále nenastúpil. Vančo a Taraba však spoločne v dvojskife vybojovali tretiu priečku.

Andrea Škulecová

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel