Miloš Drgoň dočasným prezidentom SBA

  • Šport / Basketbal
  • 16. júna 2019, 12:00

Na riadnej konferencii Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA), ktorá sa uskutočnila v sobotu 8. júna v Martine, sa vzdali svojich funkcií prezident SBA Pavel Bagin, dvaja členovia Výkonného výboru (VV) SBA Alex Kšiňan a Ondrej Čuraj i generálny sekretár SBA Martin Višváder.

Miloš Drgoň je dlhoročným basketbalovým funkcionárom. © archív PČ

Reagovali tak na rozhodnutie delegátov konferencie, ktorí hlasovaním schválili návrh vrchného riaditeľa Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) Petra Mičudu o diskusii o podobe novej zmluvy medzi SBA a SBL, ako aj o povinných počtoch slovenských, resp. zahraničných hráčov a hráčok v našich najvyšších súťažiach mužov a žien.

Krok dnes už bývalých predstaviteľov strešnej organizácie vyvolal v radoch účastníkov konferencie prekvapenie a vlnu nespokojnosti, pretože ľudia, ktorí viedli SBA, odmietli delegátom bližšie objasniť dôvody svojho rozhodnutia.

Po pre všetkých delegátov prekvapivom odstúpení prezidenta SBA a dvoch členov VV SBA pokračovala konferencia v rokovaní. Po diskusii členská základňa navrhla doplniť VV SBA o troch členov – Dalibora Hliváka st., Rastislava Javorského a Daniela Jendrichovského a poverila VV SBA pripraviť Mimoriadnu volebnú konferenciu SBA. Minimálne do jej konania asociáciu povedie z pozície zastupujúceho prezidenta Piešťanec Miloš Drgoň, dlhoročný basketbalový funkcionár, predseda Komisie ženských basketbalových klubov SBA, šéf BKM Piešťany a bývalý výkonný riaditeľ Piešťanských Čajok.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel