Očkovský futbal po prvý raz majstrovský

  • Šport / Futbal
  • 13. júna 2019, 14:00

V malej obci so štyristo obyvateľmi len deväť kilometrov od Piešťan, v Očkove, sa udial doslova futbalový zázrak. Miestnemu futbalovému klubu sa podarilo to, čo ešte nikdy v histórii. Vyhral svoju prvú súťaž, v akej štartoval. V ročníku 2018/2019 a to už v predposlednom kole vyhral šiestu ligu Double Star Bet organizovanú Oblastným futbalovým zväzom Trenčín.

Futbalisti Očkova sa stali víťazom šiestej ligy už v predposlednom kole. (Autor: pror)

A ani víťazstvo v súťaži to nebolo bežné. V 27 zápasoch vyhral TJ Družstevník Očkov nad svojimi súpermi 19-krát, štyrikrát remizoval a prehral len v štyroch zápasoch. Pred posledným majstrovským kolom tak Očkovania vedú v súťaž so 61 bodmi. Druhý v poradí TJ SPP Veľké Bierovce – Opatovce zaostáva o 12 bodov. Niekoľkoročná snaha funkcionárov Očkova na čele s prezidentom klubu Milanom Ščepkom a starostom obce Miroslavom Beňovičom dospela k zdarnému koncu.

Výrazný podpis na futbalovom prejave Očkova však nesie tréner Miloš „Citrón“ Lintner, ktorý je otcom „zlatého“ chlapca a bývalého slovenského hokejového reprezentanta Richarda Lintnera.

V uplynulú sobotu tak nič nemohlo zabrániť oslave šampióna šiestej ligy ešte pred posledným súťažným kolom. A to aj výhrou nad posledným domácim súperom z Novej Vsi nad Váhom. O jediný presný zásah sa symbolicky postaral najlepší strelec súťaže – nielen futbalista Očkova, ale aj jeho obyvateľ Marián Ščepko. Tomu sa v uplynulej sezóne podarilo súperom vsietiť až 28 gólov. Po záverečnom hvizde a prevzatí si víťazného pohára nasledovala oslava titulu až do neskorých večerných hodín nielen pre hráčov, ale i miestnych obyvateľov pri hudbe a guláši.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav