Gavalierová najlepšia vo FIS Children Cup-e

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. júna 2019, 20:00

Vo švajčiarskom lyžiarskom stredisku Marbachegg sa počas víkendu 1.-2. júna uskutočnili prvé tohtoročné medzinárodné preteky v lyžovaní na tráve pod názvom FIS Children Cup. Slovensko reprezentovala ako jediná zástupkyňa detského trávového lyžovania Sára Gavalierová z Piešťan.

Sára Gavalierová obsadila na pretekoch vo Švajčiarsku prvé miesto. © archív klubu

Žiačka Základnej školy Brezová zvládla v kategórii U14 jeden z najnáročnejších kopcov celého seriálu pretekov najlepšie a v slalome skončila na prvej priečke. Pódiovým umiestnením pokračovala aj v obrovskom slalome, kde bola tretia. Získala tak prvé body pre Slovensko vo FIS Children Cup-e, ktorý bude pokračovať v Rakúsku, Taliansku a v Nemecku. Podujatia sa zúčastňujú reprezentanti Slovenska, Česka, Nemecka, Rakúska, Švajčiarska, Talianska a dokonca v rámci kempu aj reprezentanti z Japonska.

Sáre Gavalierovej gratulujeme za príkladné reprezentovanie Slovenska na medzinárodnej úrovni. Poďakovanie patrí rodičom a sponzorom za financovanie tréningového a súťažného procesu, Slovenskej lyžiarskej asociácii za administratívno-technické zabezpečenie, všetkým trénerom za odborný a profesionálny prístup, vedeniu ZŠ Brezová, triednej učiteľke, ale aj spolužiakom za podporu.

Ski Klub Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela