Piešťanskí plavci pokorili dva slovenské rekordy

  • Plávanie / Šport
  • 12. júna 2019, 10:00

Na bratislavských Pasienkoch sa na prelome mája a júna zišla slovenská špička v juniorskom plávaní, aby súťažila o majstrovské tituly v dvoch vekových kategóriách. O cenné kovy súťažili plavci zo 49 slovenských klubov a oddielov. Plávanie ŠPK Kúpele Piešťany reprezentovalo sedem plavcov: Olívia Ana Šprláková-Zmorová, Rebeka Buková, Viktoria Rössler, Veronika Luciaková, Gabriel Ilončiak, Michal Škodný a Filip Lányi. Vyplávali si množstvo osobných rekordov, jedenásť medailí i dva slovenské rekordy.

Úspešní plavci ŠPK Kúpele Olívia Ana Šprláková-Zmorová a Filip Lányi. © archív ŠPK

Najviac úspechov si domov odnáša Olívia Ana Šprláková-Zmorová. Svoje štyri štarty – 200, 400, 800 i 1500 m voľný spôsob – premenila na zlato, navyše na 800- a 1500-metrovej trati pokorila slovenské rekordy v kategórii 14-ročných. Strieborný lesk mal jej štart na 400 m polohové preteky a bronz si vyplávala v znakovom šprinte na 50 m. Olívia Ana opäť potvrdila limity na EYOF, ktorý sa bude konať v Baku.

Filip Lányi si tiež odviezol z majstrovstiev svoj podiel medailí. Zlato si vybojoval v disciplínach 200 m znak, 800 m voľný spôsob a 1500 m voľný spôsob, na striebornom stupienku stál za výkon na 400 m voľný spôsob a bronz si odváža za tretie miesto na 100 znak. Na znakárskej dvestovke zaostal za limitom pre štart na EYOF-e v Baku presne o jednu desatinu sekundy.

„Tešili sme sa, že budeme mať na tomto vrcholnom európskom podujatí dvoch slovenských reprezentantov, avšak Filipov opakovaný zdravotný výpadok z tréningu túto snahu zmaril. Juniorské majstrovstvá sa plavcom Kúpeľov vydarili a skončili v celkovom medailovom hodnotení na peknom štvrtom mieste spomedzi zúčastnených klubov,“ uviedol Radoslav Suchánek.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava