Namiesto hokejovej dvadsiatky bude v Piešťanoch osemnástka

  • Hokej / Šport
  • 8. júna 2019, 10:00

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov bude počas sezóny 2019/2020 pôsobiť v Piešťanoch. V kúpeľnom meste sa navyše uskutoční aj turnaj Hlinka Gretzky Cup od 3. do 10. augusta. Hlavným cieľom bude návrat tímu SR „18“ medzi elitu na tejto úrovni, taký je úmysel Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Ilustračné foto.

„Projekt U18 bude v budúcom roku pôsobiť v Piešťanoch, vraciame sa k tomuto modelu po niekoľkoročnej pauze. Projekt obnovujeme, aby sme talentovaným chlapcom umožnili hrať mužský hokej a tiež aby boli celý rok v centralizovanej kvalitnej príprave. Chceme, aby sme možno vykryli niečo, čo rodičia mladíkov hľadajú v zahraničí. Druhý cieľ je jasný. ‚Osemnástka´ vypadla z elitnej skupiny MS a radi by sme ju čo najrýchlejšie vrátili nahor,“ zhodnotil generálny manažér slovenských mužských hokejových reprezentácií Miroslav Šatan. „Nad projektom sme pracovali skoro rok. Možno to nie je najideálnejšie riešenie, ale snažíme sa istej skupine hráčov pomôcť. Rozlúčka s elitou našu aktivitu len umocnila. Chceme týmto projektom pripraviť niečo, čo zvýši šance našich hráčov prejsť draftom v zámorskej NHL. Pomohlo by to všetkých presvedčiť, že to, čo tu chceme pripraviť, má zmysel.“

Šatan nevie špecifikovať rozpočet projektu na sezónu, no pôjde približne o sumu na úrovni nákladov na tím do 20 rokov v minulej sezóne. „Financie sa na to isto nájdu,“ doplnil Šatan. „Osemnástka“ bude v ročníku 2019/2020 vystupovať v seniorskej prvej lige, alternatívou je aj úvod ročníka v juniorskej extralige.

SITA/(th)

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf