Kubo sa držal s najlepšími, zastavilo ho zranenie

  • Šport / Ostatné športy
  • 6. júna 2019, 16:00

Piešťanský triatlonista Ondrej Kubo sa v nedeľu predstavil v Šamoríne na prestížnom podujatí The Championship, kde premiérovo súťažil v elitnej kategórii profesionálov. Hoci mal preteky dobre rozbehnuté, pre zranenie musel po cyklistike odstúpiť a triatlon nedokončil.

Ondrej Kubo (vľavo) s víťazom pretekov Sebastianom Kienlem. © FB Ondreja Kuba

Rodák z Piešťan Ondrej Kubo pretekajúci za 3NT Bratislava bol pred víkendovými pretekmi držiteľom titulu majstra sveta vo vekovej kategórii 25-29 rokov. Tentoraz sa však predstavil medzi elitnými pretekármi v profi kategórii, kde súperil s hviezdami ako napríklad so Sebastianom Kienlem z Nemecka.

V hlavnej kategórii bol Kubo jediným slovenským želiezkom v ohni a na podujatie sa poctivo pripravoval. „S trénerom Ľubošom Bílekom sme mali tieto preteky ako prvý vrchol sezóny. Boli to pre mňa moje prvé majstrovstvá sveta v kategórii profi. Celá doterajšia príprava, všetky preteky, skrátka všetko smerovalo do x-bionic sphere,“ prezradil ešte pred pretekmi.

Hoci mal piešťanský triatlonista preteky dobre rozbehnuté a mohol pomýšľať na dobrý výsledok, držal sa na 14. mieste, no zranil sa a po cyklistike musel odstúpiť. „Mrzí ma to, ale nedalo sa pokračovať. Zranenie ma nepustilo, navyše som si rozrezal nohu, takže som musel prvýkrát v živote preteky vzdať. Teraz sa musím dať rýchlo dokopy,“ zverejnil Kubo na svojom instagramovom profile.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila