Pre nahlásenie bomby obvinili aj Simonu z Banky

  • Kraj / Spravodajstvo / Región
  • 5. júna 2019, 12:00

Trnavskí policajti vypátrali podozrivého z nahlásenia bomby na súde. Na šírenie poplašnej správy ho mala naviesť 35-ročná Simona z Banky.

Policajti muža našli v Chtelnici. © KRPZ

Ešte 2. apríla v ranných hodinách nahlásil neznámy muž na tiesňovú linku 112, že na Okresnom súde v Trnave sa nachádza bomba.  V dôsledku tohto oznámenia polícia prijala potrebné bezpečnostné opatrenia. Musela byť uzatvorená budova okresného súdu, všetci zamestnanci, ako aj verejnosť boli evakuovaní a vo všetkých priestoroch polícia vykonala pyrotechnickú prehliadku. Tá bola ukončená s negatívnym výsledkom, teda žiadna bomba a ani iný výbušný alebo nástražný systém nájdený nebol.  V dôsledku konania neznámeho páchateľa došlo k zmareniu, resp. presunutiu niekoľkých pojednávaní.   

Od momentu nahlásenia bomby na prípade veľmi intenzívne pracovala operatíva kriminálnej polície a vyšetrovatelia. Viacero policajtov získavalo informácie, ktoré by viedli k odhaleniu páchateľa a zhromažďovalo dôkazy pre procesné konanie. Stopy postupne viedli policajtov ku konkrétnym podozrivým osobám.  V pondelok (3.6.) v ranných hodinách vykonali policajti na základe príkazu súdu, za pomoci pohotovostného policajného útvaru, domovú prehliadku   v jednom z bytov ubytovne v Chtelnici. Počas nej bol, okrem iných dôkazov, zaistený aj lístok s pokynmi na nahlásenie bomby a zadržaný podozrivý muž. Následne polícia zadržala aj ženu, ktorá ho na skutok mala naviesť. Motívom konania bolo odročenie trestnej veci jej druha.

Na základe získaných dôkazov obvinil vyšetrovateľ trnavskej kriminálnej polície 31-ročného Romana z Trnavy a 35-ročnú Simonu z Banky z prečinu šírenia poplašnej správy. Obvineným hrozí odňatie slobody na jeden až päť rokov.

Krpz

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava