Deväť hodín nevšednej trebatickej oslavy MDD

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. júna 2019, 18:00

Centrum futbalovej mládeže Jozefa Adamca, okrem iného vicemajstra sveta z Čile 1962, sa opäť raz činilo vo veľkom štýle. Telovýchovný subjekt troch susediacich obcí piešťanského regiónu – Trebatíc, Krakovian a Boroviec – pripravil v sobotu 1. júna k Medzinárodnému dňu detí bohatý deväťhodinový program pod názvom Futbal deťom = úsmev deťom.

Predstavitelia Centra futbalovej mládeže Jozefa Adamca zavinšovali jeho bratovi Emilovi (vľavo) k 80. narodeninám. © Juraj Jankech

Jeho gestormi boli starostovia Trebatíc Juraj Valo a Krakovian František Klinovský. Technickú realizáciu mali pod dohľadom mladí tréneri tejto vidieckej akadémie na čele s Vladimírom Hornáčkom, bývalým ligistom Petržalky.

Scenár ich telovýchovno-zábavného libreta sa odvíjal najmä na pomocnej ploche trebatického štadióna OFK. Popri klasických súťažiach nechýbali ani súboje gladiátorov s molitanovými tyčami, radarová bránka či tzv. zorbing futbal.

Svojou prítomnosťou poctili celodennú oslavu MDD viaceré športové osobnosti. Bol medzi nimi aj voľakedajší prvoligový útočník Spartaka Trnava (obdobie 1961-63) a aktuálny osemdesiatnik Emil Adamec, brat zakladajúceho patróna detskej a mládežníckej akadémie CFM.

Nezabudnuteľný vrbovský rodák Jozef Adamec sa vlani na Štedrý deň vo veku 76 rokov pobral do futbalového neba. Vzácnu pamiatku, zarámovaný reprezentačný dres s autogramom tohto sedemnásobného majstra a štvornásobného víťaza streleckej súťaže vtedajšej federálnej ligy ČSSR, získal jeden z návštevníkov v diváckej tombole.

Jaroslav Lieskovský

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava