Malý futbal do Piešťan patrí

  • Editoriál / Blogy
  • 4. júna 2019, 12:00

Najväčšia liga v malom futbale zavítala aj do siedmeho mesta na Slovensku. Po Bratislave, Trnave, Nitre, Komárne, Prešove a Žiline sa z TOP ligy môžu tešiť aj obyvatelia Piešťan a okolia. A okamžite, po začiatku tejto súťaže, sa teší veľkej obľube.

tomas horky portret
Tomáš Horký © apt

Mestská súťaž v malom futbale má v Piešťanoch dlhú históriu a tradíciu. MPFL bola v nedávnej histórii ojedinelou súťažou, ktorá nemala široko-ďaleko obdobu. Dokonca sa pre silnú konkurenciu hrali dve súťaže a súperenie na „prašných ihriskách“ na Lide či Makabea bolo dlhé roky súčasťou športového diania v Piešťanoch. Dodnes na to spomínajú najmä pamätníci, ktorí sa jej aktívne zúčastňovali, ba i fanúšikovia, ktorí si neľútostné súboje nenechali ujsť.

Teší ma, že niečo podobné sa podarilo nadšencom v Piešťanoch znovu naštartovať. Po hluchých rokoch, keď sa liga v malom futbale nehrala, začali Mestskú futbalovú ligu opäť budovať ľudia z PFK Piešťany. Teraz sa však liga posunula ešte o kúsok vpred a aj Piešťany sa stali súčasťou celoslovenského projektu.

Hoci TOP liga funguje v kúpeľnom meste necelé tri mesiace, som veľmi milo prekvapený, ako sa od začiatku teší veľkej obľube medzi zúčastnenými tímami i fanúšikmi. Dovolím si tvrdiť, že kvalita súťaže je nadpriemerná, zápasy sú bohaté na góly a o kvalite svedčí aj fakt, že za družstvá hrajú aj hráči, ktorí nastupujú v regionálnych futbalových súťažiach.

Ďalším dôkazom je to, že výber piešťanskej TOP ligy sa nestráca ani v celoslovenskej konkurencii a v celoštátnej Superlige, kde medzi sebou bojujú výbery jednotlivých líg. Dostal sa až do semifinále a stále je v hre o celkové prvenstvo.

Za mňa dávam organizátorom i samotným účastníkom veľké plus, že sa do toho pustili. Niečo podobné tu niekoľko rokov chýbalo a je vidieť, že mestská súťaž v malom futbale do Piešťan jednoducho patrí. Len tak ďalej!

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava