Prvý triatlon čiernych labutí

  • Šport / Ostatné športy
  • 1. júna 2019, 10:00

V Piešťanoch sa 7. júla uskutočnia nové triatlonové preteky. Organizátori privítajú každého, kto trochu športuje, má bicykel a odvahu to skúsiť. Program a trasy sú zostavené tak, aby vyhovovali každému – od začiatočníkov cez amatérov až po profesionálov.

Prvú júlovú nedeľu sa v Piešťanoch uskutočnia preteky v šprint triatlone. ilustr. foto: (th)

Pre všetkých je vhodný Sprint Triatlon, kde sa pláva 750 metrov, bicykluje dvadsať a behá päť kilometrov. Odvážnejší, ale i profesionáli môžu skúsiť olympijský triatlon s dvojnásobnými vzdialenosťami, kde sa môžu uchádzať o zaujímavé finančné výhry. Na budúci rok je plánovaná aj náročnejšia trať – stredný triatlon.

„Pretekári sa majú na čo tešiť. Medailu získa za odvahu každý, kto sa zúčastní. Navyše dostane kvalitnú silikónovú plaveckú čiapku. Pre prvých 150 prihlásených je pripravený buff použiteľný ako čiapka i šatka,“ povedala Jana Beňačková, zakladateľka klubu Black Swans Triclub Piešťany.

Miesto štartu je vo vynovenom areáli v Ratnovskej zátoke. Táto poskytuje nielen plávanie v uzatvorenej a bezpečnej zátoke, ale aj zelené trasy v okolí vhodné na beh a cyklistiku. Pripravené je zázemie s recepciou, veľkou reštauráciou, kempingom a parkovaním priamo v areáli.

Nadštandardom bude relax zóna pre pretekárov i s masérmi. Atmosféru počas akcie doplní dídžej, všade znejúce bubny a párty večer pred pretekmi, ktorá je určená tým, ktorí si trúfnu zabávať sa aj pretekať.

Členmi Black Swans Triclub Piešťany sú zatiaľ samí muži. Názov klubu a pretekov je odvodený od labutí, ktoré sú pre Piešťany charakteristické. Viac informácií nájdete na Facebooku a Instagrame pod názvom Black Swans Triclub Piešťany a na webstránke www.blackswans.sk.

ts Black Swans Triclub Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia