Výber Piešťan postúpil do semifinále Superligy

  • Šport / Futbal
  • 31. mája 2019, 12:00

Viaceré zvraty v skóre a futbal s plným nasadením charakterizovali duel tretieho kola Západnej skupiny SZMF Superligy v malom futbale medzi Trnavou a Piešťanmi. V ňom si mohli Piešťanci zabezpečiť semifinálovú miestenku, čo sa im napokon podarilo.

Prvý semifinalista zo západnej skupiny dúfa, že sa opäť predstaví pred vlastným publikom. © malyfutbal.sk

Trnavčania boli kombinačnejší a aktívnejší. Krásnu strelu Piešťan vytlačil trnavský gólman. Milan Klasovitý bol na konci gólovej kombinácie a prehlavičkoval brankára malého Ríma. Piešťany to potom skúšali aj nožničkami a nevyužili viacero brejkov. Závar pred bránou Trnavy sa gólom neskončil, ale veľa nechýbalo. Na prestávku odchádzali mužstvá za stavu 1:0 pre Piešťany, ktorí boli v tejto chvíli postupujúcim do semifinále Superligy.

Kontru a prečíslenie Trnavy nezužitkoval Chalány. Krchova strela k žrdi nechala vyniknúť gólmana Piešťan. Erik Takáč ľavačkou minul vzdialenejšiu žrď. V 39. minúte Trnava pekne zakombinovala, loptu dostal úplne voľný hráč pred bránou a prestrelil brankára – 1:1. Mohla ísť aj do vedenia, ale loptu zastavil vlastným telom brankár Piešťan. Skóre otočila až krížnou strelou z ľavej strany k opačnej žrdi – 2:1. Piešťany reklamovali faul pred gólom, no nepochodili. O chvíľu mohlo byť 3:1. Loptu potom pri kombinácii z pravej strany dostal voľný Valachovič a nepomýlil sa – 2:2. Chalányho bomba mierila do brankára. Trnava odvolala gólmana, no skóre sa už nemenilo. Trnava remizovala s Piešťanmi 2:2 a po záverečnom hvizde prepukla veľká piešťanská radosť. Futbalisti z kúpeľného mesta si v premiérovom ročníku Superligy zahrajú semifinále.

Patrik Szabo, tréner Piešťan: „Zápas hodnotím veľmi pozitívne. Tento projekt sa pre nás začal výzvou a jednou neznámou. Niektorí hráči sa poznajú krátko, niektorí roky. Na naše prekvapenie sme vyhrali prvý zápas. O semifinále sme rozmýšľali až v druhom-treťom kole. Trnava hrala vynikajúci duel. Veľmi sa tešíme a sme zvedaví, akého súpera chytíme v semifinále. Máme fantastické publikum, bolo by fajn, ak by sa hralo v Piešťanoch.“

(th)/zdroj: malyfutbal.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav