Na bicykli a kolobežkách sa už preháňajú okolo domu

  • Mladí dnes / Školy / Piešťany
  • 31. mája 2019, 10:00

Mestskí policajti usporiadali pre všetky piešťanské škôlky štvrtý ročník dopravnej súťaže Predškoláčik – dopraváčik o cenu primátora mesta Piešťany. Podujatie sa konalo v Materskej škole na Detvianskej ulici v stredu 22. mája.

Mestská polícia odovzdala najlepším jednotlivcom bicykel a kolobežky. © archív V. Dominovej

Najlepší v kategórii jednotlivcov boli škôlkari Tereza Chlebčoková, Boris Kováč a Michal Filo, ktorí získali bicykel a kolobežky. Zlato si vybojovala škôlka na Valovej ulici. Tam pribudla ako odmena nová tabuľa a zábavná dopravná hra.

O medaily, diplomy aj ceny zabojovalo päť materských škôl, z ktorých každá vybrala trojčlenné družstvá detí. Tento rok počasie poriadne zamiešalo karty a z toho dôvodu niektoré škôlky účasť odriekli. Na úvod primátor Peter Jančovič privítal deti i učiteľky a poprial im veľa úspechov v súťaži. Rovnako náčelník Mestskej polície v Piešťanoch, Marcel Mihalik, prial deťom veľa zdaru a vedúca referátu prevencie kriminality Viera Dominová vysvetlila všetkým organizačné pokyny k pretekom.

Potom už na stanoviskách, ktoré provizórne umiestnili do interiéru škôlky, ukázali deti svoje vedomosti i rýchlosť v troch dopravných testoch pod taktovkou mestských policajtov. Keď dážď dovolil, na kolobežkách i bicykloch predškoláci absolvovali jazdu zručnosti, kde zvládli hravo semafory, okružnú križovatku a základné dopravné značky za pomoci mestských i dopravných policajtov z Trnavy.

Na dopravnom ihrisku si škôlkari precvičili svoje dopravné znalosti.

Predškoláci boli hodnotení dvakrát, a to ako družstvá, kde vybojovali krásne ceny pre svoje škôlky, a druhýkrát ako jednotlivci. Medzi jednotlivcami sa z prvého miesta a z nového bicykla s prilbou teší Tereza Chlebčoková z MŠ na Považskej ulici. Druhé miesto získal a novú nafukovaciu kolobežku s prilbou už testuje po cestách Boris Kováč z MŠ na Valovej ulici a tretie patrí Michalovi Filovi z MŠ na Ulici E. F. Scherera, ktorý určite skúša skoky na novej freestylovej kolobežke s prilbou. Všetci traja dostali aj pohár a diplom.

V súťaži družstiev sa najviac darilo MŠ Valová, ktorá už iste rozbaľuje novú tabuľu pre svojich predškolákov a testuje dopravnú zábavnú hru. Druhá priečka patrí MŠ Považská, ktorá získala herný koberec a dopravnú hru, a tretia MŠ na Ulici E. F. Scherera, ktorá využije herný koberec a reflexné prvky pre deti. Každá z víťazných škôlok si môže vystaviť krásny pohár a diplom. Všetci súťažiaci predškoláci dostali pamätné medaily za účasť a niečo sladké pod zub.

Viera Dominová/(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava