V útulku opravovali, prepadala sa podlaha

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 30. mája 2019, 08:00

Pracovníci piešťanského útulku majú plné ruky práce. Tentoraz ich však okrem desiatok „havkáčov“ zamestnáva aj obnova jednej z tamojších buniek. Na Priemyselnej ulici nedávno vrčala miešačka betónu.

Zamestnanci rekonštruovali svojpomocne, takže mali plné ruky práce. © Útulok Piešťany

Útulok Piešťany, ktorý poskytuje dočasný alebo v niektorých prípadoch aj trvalý domov pre stovky opustených zvierat ročne, si vyžaduje obnovy ako každá iná nehnuteľnosť. Tak ako bežní majitelia starších domov aj pracovníci vidia, že na dome je treba viac-menej stále niečo opravovať, zíde sa i obnova. Teraz sa to podarilo. A s obmedzeným rozpočtom občianskeho združenia je skvelé, že sa akákoľvek oprava zafinancovať dá.

Ako nám prezradila riaditeľka útulku Ľubomíra Baleková, oprava bunky už bola nutná: „Prepadávala sa podlaha, bolo ju potrebné zrenovovať.“ Oprava trvala týždeň a robili ju svojpomocne, no práce sa o čosi predĺžili pre nepriaznivé počasie.

Išlo pritom o priestor pre najzraniteľnejších. „V miestnosti v prednej časti bude nový kotol, ktorý v zime vyhrieva všetky bunky v prednej časti. Tam sú zväčša malé zvieratká, choré, po operáciách. Zadná časť slúži ako ambulancia, kde sa robia ošetrenia zvierat a revakcinácie pri pravidelných návštevách našej zmluvnej veterinárky Silvie Štefákovej,“ prezradila riaditeľka útulku.

Obnova však ešte nie je kompletná. Na záver plánujú urobiť nový vrchný náter, premaľovanie stien a potom už môžu sťahovať zariadenie. „Tiež nás čaká oprava podlahy v sociálnej miestnosti, navozenie štrku pred vstupom do areálu, natieranie mreží, zatrávnenie zadnej časti areálu. Je toho dosť, no prihlásili sa nám dve skupiny ľudí z rôznych miest, ktorí chcú pri týchto prácach pomôcť,“ skonštatovala Ľ. Baleková.

Ak by ste chceli pomôcť, najväčšou pomocou je venčenie psov. Je potrebné, aby zvieratá boli v kontakte aj s inými ľuďmi. Taktiež sa zíde materiálna pomoc, ak máte doma vyradenú posteľnú bielizeň, uteráky, čistiace prostriedky, plastové vrecia, sensitívne krmivo, neváhajte to do útulku zaniesť.

V prípade, že ste schopní zvieratko ubytovať a postarať sa oň, pravidelne je potrebná aj dočasná opatera pre mačiatka a šteniatka, ideálne v Piešťanoch a okolí. Ak chcete prispieť niekoľkými eurami, vhodná pre vás iste bude finančná pomoc formou patronátu nad psom.

(am)

´

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava