V kine Fontána tancovalo takmer 170 detí

  • Mladí dnes / Školy
  • 29. mája 2019, 10:00

Spojená škola Piešťany už po šiesty raz zorganizovala výnimočnú súťaž pre znevýhodnené deti. Tanec bez hraníc tentoraz prilákal rekordné množstvo účinkujúcich. Na pódiu kina Fontána sa v utorok 21. mája predviedlo 169 detí.

Deti z piešťanskej spojenej školy sa zahrali na Rafaelu stonožku. (Autor: am)

Výnimočné choreografie a pestré kostýmy predviedli deti v dvoch vekových kategóriách, ktoré boli rozdelené na ľudový a moderný tanec. „Sme radi, že sme na šiestom ročníku Tanca bez hraníc mohli privítať 169 žiakov z jedenástich škôl nielen z Trnavského, ale aj z Trenčianskeho a Žilinského kraja,“ povedala Mária Šimorová z piešťanskej spojenej školy. Prezradila tiež, že škola sa na túto akciu pripravuje vždy pol roka vopred, no ide o radostné starosti a sú vždy spokojní, keď to dobre dopadne. A tento rok to tak aj bolo.

Deti prišla podporiť europoslankyňa Jana Žitňanská, trnavský župan Jozef Viskupič aj primátor Piešťan Peter Jančovič.

Do poroty zasadol ako predseda obľúbený slovenský herec Roman Pomajbo, ktorý vystúpenie žiakov zo špeciálnych škôl nevedel vynachváliť. „Som absolútne nadšený a neviem, kde som bol šesť rokov. Bolo to fantastické. Pre mňa bolo úžasné vidieť tie deti, ich tanec bez hraníc, ktorý skutočne nemal hranice. A keď človek vidí, čo dokázali učitelia! To si veľmi vážim. Som rád, že máme pedagogických pracovníkov, ktorí sa týmto deťom venujú,“ povedal R. Pomajbo, ktorý poznamenal, že niekedy ani nevedel, či deti skutočne navštevujú špeciálnu školu. Ako priznal, veľmi si váži, že mohol prísť, a nabudúce vraj privedie aj svoje deti.

Herec Roman Pomajbo bol predsedom poroty.

Porota sa napokon zhodla na víťazoch, pričom každá zo zúčastnených škôl si odniesla cenu. Na čo sa však deti každoročne azda najviac tešia, je záverečný tajný hosť. Tentoraz moderátor Roman Juraško ohlásil hneď dvoch.

Prvým bol tanečník Laci Strike. So svojimi tanečníčkami predviedol školu tanca a niektorým deťom venoval tričká. „Boli sme na tejto akcii po druhý raz a chodíme sem radi. Je to úžasná a záslužná činnosť, ktorú tie dámy robia. Fandíme tomu, keď sa decká hýbu. Tieto deti potrebujú pohyb, je to pre nich skvelý ventil,“ povedal L. Strike. „Je to vždy spontánne. Pri každom vystúpení cítiť, že deti v sebe nemajú zášť alebo niečo podobné, ale idú priamo po pohybe, tanci a radosti,“ dodal tanečník.

Tajným hosťom programu bol aj piešťanský raper Ego.

Po jeho vystúpení vo Fontáne zarapoval aj Piešťanec Michal „Ego“ Straka. „To, že môžem robiť muziku, beriem ako dar od Boha a on očakáva odo mňa, že s ním naložím správne. Raz do mesiaca by mal každý umelec urobiť niečo zadarmo, respektíve pre charitu,“ povedal raper.

Deti si s Egom zaspievali song o Piešťanoch aj megahit Žijeme len raz. Po štyri hodiny trvajúcom podujatí odchádzali domov s úsmevom. „Myslím si, že deti vytvorili nielen súťažnú, ale aj radostnú atmosféru, v ktorej skutočne prekonali všetky prekážky,“ dodala M. Šimorová.

Výsledky:

Ľudový tanec, 1. stupeň:

  1. Špeciálna základná škola Holíč
  2. Spojená škola internátna Bytča
  3. Spojená škola Vrbové

Moderný tanec, 1. stupeň:

  1. Špeciálna základná škola internátna Trenčín
  2. Spojená škola Vrbové
  3. Spojená škola internátna Bytča

Ľudový tanec, 2. stupeň:

  1. Spojená škola Senica
  2. Spojená škola, Lomonosovova ul., Trnava
  3. Spojená škola Vrbové

Moderný tanec, 2. stupeň:

  1. Spojená škola internátna Bytča
  2. Spojená škola Senica
  3. Špeciálna základná škola Holíč

Cena poroty: Spojená škola Piešťany, Spojená škola Hlohovec

Cena poroty za kostým: Spojená škola Myjava

Cena riaditeľky školy: Spojená škola, Čajkovského ul., Trnava

(am)

Mnoho detí súťažilo v kategórii ľudový tanec.
Počas súťaže zaujali aj zaujímavé kostýmy.
Na pódiu sa predviedli mažoretky.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava