Polícia odhalila ukradnuté auto, jeho zlodeji narobili neporiadok

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 28. mája 2019, 12:00

Od nedele 19. mája sa oproti vchodu do mestského záhradníctva v Piešťanoch kopila podozrivá čierna skládka. Ktosi tam zrejme v noci vyhodil detskú sedačku z auta. Okolo boli rozhádzané listy, zväčša osobná korešpondencia troch ľudí z Nového Mesta nad Váhom. Na listových obálkach boli ich presné adresy. Súčasťou kôpky boli injekčné striekačky, rovnaké používajú cukrovkári alebo drogovo závislí.

Mestskí policajti objavili ukradnutý automobil, pátrala po ňom štátna polícia. (Autor: vd)

K čiernej skládke, ale tiež k podozrivému osobnému autu, z ktorého sedačka pravdepodobne pochádzala, privolali v pondelok 20. mája najskôr mestskú a potom aj štátnu políciu. Ukázalo sa totiž, že auto staršieho typu bolo ukradnuté. A písomnosti i sedačku zlodeji zrejme povyhadzovali z auta. V kufri automobilu s poznávacou značkou Nové Mesto nad Váhom bol naložený aj zánovný terénny bicykel a ochranná prilba. Aj ten mohol byť kradnutý, pravdivosť tohto predpokladu zisťovali policajti. „Ten bicykel a prilba je možno drahší než samotné auto,“ odhadovali cenu bicykla mestskí policajti.

Pár desiatok metrov od brány do mestského záhradníctva bola skládka pozostávajúca z osobnej korešpondencie, injekčných striekačiek a detskej sedačky. Zlodeji to všetko vyhodili z ukradnutého auta. (vd)

Opäť sa ukázalo, že spoluprácou oboch zložiek polície a tiež zainteresovaných ohlasovateľov a vďaka systému vyhľadávania ukradnutých áut je možné operatívne zasiahnuť a vyhľadať majiteľa auta, ktorého zlodeji nemohli odísť ďalej z Vrbovskej cesty, pretože tu dostali defekt. Majiteľ sa dostavil o pár hodín aj so ženou, zrejme partnerkou, ktorá naložila detskú sedačku do auta.

Prípad komentovala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová: „Dňa 20. mája bol vypátraný osobný automobil, po ktorom bolo vyhlásené pátranie. Polícia ho zaistila spolu s bicyklom, ktorý sa v ňom nachádzal. Vec prevzal na ďalšiu realizáciu príslušný útvar Policajného zboru z Trenčianskeho kraja.“

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav