Hádzanári v extralige skončia!

  • Šport / Hádzaná
  • 28. mája 2019, 14:00

Hádzanárov MHK Piešťany čaká v stredu 29. mája posledný zápas v extraligovej sezóne, keď nastúpia proti ŠKP Bratislava. Podľa našich informácií by to mala byť rozlúčka s extraligou, keďže v nasledujúcom roku piešťanský klub neplánuje do najvyššej slovenskej súťaži nastúpiť.

Piešťanskí hádzanári v budúcej sezóne hrať extraligu nebudú. © Marek Bučko

Šumy okolo toho, že hádzanári MHK po sezóne 2018/2019 v najvyššej slovenskej súťaži končia, hoci výsledkovo majú nárok na štart aj v nasledujúcom ročníku, sa naplnili. Informáciu nám priamo potvrdil aj manažér klubu Jozef Kapša i hlavný tréner Martin Nedorost.

Dôvodov je viacero – finančná situácia, spolupráca s mestom,  neschválenie výnimky od Slovenského zväzu hádzanej ohľadom povinnej účasti mládežníckych družstiev v súťažiach, problémy s halou i ďalšie. Celej téme sa budeme v obsiahlej reportáži venovať v nasledujúcom vydaní Piešťanského týždňa.

Mužská hádzaná by ale nemala skončiť úplne, klub plánuje opäť pôsobiť v prvej lige, ktorá je finančne menej náročná a zápasy by sa hrávali ako v minulosti v hale Gymnázia Pierra de Coubertina.

Hádzanári sa do extraligy vrátili po dlhých rokoch a v sezóne 2018/2019 boli jej príjemným prekvapením. Po základnej časti postúpili medzi najlepších šesť tímov a dokonca boli kúsok od postupu do semifinále play-off. Pred posledným zápasom sezóny, ktorý odohrajú v stredu 29. mája proti ŠKP Bratislava v Diplomat aréne, ešte majú šancu na konečné piate miesto.

Majú šancu na piate miesto

Hádzanári MHK Piešťany zdramatizovali boli o Ligový pohár, v ktorom sa rozhoduje o umiestnení na 5.-8. priečke. V sobotu zmazali v druhom polčase duelu na palubovke HK Agro Topoľčany štvorgólové manko a v záverečnej päťminútovke naklonili skóre na svoju stranu (28:27). Pred záverečným šiestym kolom sú tri tímy v hre o konečnú piatu pozíciu, okrem Piešťan aj Topoľčany a Hlohovec.

Ligový pohár – 5. kolo: HK Agro Topoľčany – MHK Piešťany 27:28 (13:12)

pokutové hody: 2/2 – 5/4, vylúčenia: 6 – 5

Zostava/góly MHK: Meluš, Kapša – Minarovský 1, Bočkay 3, Laho 6, Rakús 8, Szapu 4, Majerník 3, Macek 3, Stano, Jaššo

Najviac gólov Topoľčian: Petrov 11, Filipeje a Žilinčík po 4

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav