Elektrikári tento týždeň maturujú

  • Mladí dnes / Školy
  • 28. mája 2019, 08:00

Štvrtáci zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch sa lúčili so školou, aby využili čas a nasali posledné vedomosti počas absolventského týždňa. Tento týždeň čakajú maturantov z tried Beáty Ďuračkovej, Miroslavy Benkovej, Mariána Lukáča a Daše Chrástekovej ústne maturitné skúšky. Tak nech im to vyjde!

K maturite študentov zo 4. A priviedla pedagogička Beata Ďuračková. (Autor: Miroslav Klein)

Rozlúčka so školou, pedagógmi aj mladšími kolegami sa konala v piatok 17. mája na školskom dvore. Každá z tried mala pred sebou maturitné tablo. Za ním stáli študenti a vedľa nich ich triedni učitelia. Zaznela hymna, privítanie aj príhovor zástupcu riaditeľa školy Daniela Vida.

Za vynikajúce výsledky v súťaži Európske solárne dni odmenil úspešných študentov pedagóg Ľubomír Tuchscher. Triedna učiteľka 4. A Beáta Ďuračková odovzdala maturantom certifikát za úspešné zvládnutie účtovných programov Alfa plus, Olymp a Omega od firmy zo Žiliny. Desať žiakov štvrtého ročníka si nastúpilo pred obecenstvo, aby im vedenie školy odovzdalo ďakovné listy za úspešnú reprezentáciu SPŠE v odborných súťažiach, olympiádach v cudzích jazykoch, v matematických súťažiach. Bonbónikom bolo odovzdanie certifikátov absolventom Cisco Academy z rúk pedagóga Jaromíra Třísku.

„Príhovor za všetkých študentov mal Timo Hruška s Ninou Rapavou.Pospomínali na lyžiarsky, turistický, exkurzie a výlety. Poďakovali nielen učiteľom, ale aj upratovačkám, ktoré museli po nich upratovať bordel, pani bufetárke i kuchárkam, ktoré ich nenechali o hlade,“ uviedla Daša Chrásteková.

Potom sa štvrtáci rozbehli s kvetmi za svojimi pedagógmi a poďakovali im za všetko, čo pre nich počas štyroch rokov vykonali. V závere podujatia zaznela študentská hymna a štvrtáci sa s pokrikmi a mávaním pobrali do ulíc vystaviť svoje tablá.

(vd)

K maturite študentov zo 4. A priviedla pedagogička Beata Ďuračková.
Toto sú „Heroes“ z triedy 4. D pod vedením Daše Chrástekovej.
Marián Lukáč si aj po rokoch zaspomína na svoju pamätnú 4. C.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek