Podoby džezu

  • Kultúra a spoločnosť / Rádio Piešťany
  • 26. mája 2019, 08:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, kto sú politici? Sú to ľudia, ktorí vo voľbách predstavujú svoj program, svoju predstavu toho, čo je pre spoločnosť potrebné urobiť, ako budú spoločnosti užitoční, ako jej budú slúžiť.

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

Politici na základe svojich vedomostí a morálnych vlastností presviedčajú voličov s totožnými alebo podobnými názormi, potrebami, požiadavkami, hodnotami. Takto si možno predstaviť postupnosť v spoločnosti riadenej parlamentnou demokraciou. Máme s tým však svoju skúsenosť. Nie najlepšiu. Dovolím si tvrdiť, že veľká časť kandidátov politických strán smeruje do volených funkcií za naplnením svojich osobných ambícií bez ohľadu a rešpektovania volebného programu, ktorý zamenili za zúfalú snahu po moci. Alebo túžbu po majetku a výhodách, ktoré sa mu zneužívaním vplyvu moci naskytnú. Ideme voliť.

Situácia v Európe je vážna. Nikdy doteraz nebolo naše rozhodovanie o obsadení Európskeho parlamentu také dôležité. Životne dôležité. Európou letí vlna populizmu, ktorá vynáša na povrch potláčanie základných ľudských hodnôt. Vreskot lacných sľubov a pochybných riešení nachádza nebezpečne veľa podporovateľov. Ľudstvo došlo ku kritickému bodu, keď je treba radikálne jednať. Buď zmeníme prístup k životnému prostrediu a uchránime, čo sa ešte dá, alebo sa sami zničíme. V histórii sú svetlé miesta, keď Európa dokázala nájsť riešenia, akými by sa mal svet uberať. Zamyslime sa a dajme priestor ľuďom, ktorých vízie a hodnoty dokážu presvedčiť a zachrániť planétu a ľudí v nej od morálnej a environmentálnej katastrofy.

Rádio Piešťany je dôležitou zložkou mediálneho prostredia svojou kvalitnou skladbou vysielania, čo je dôvodom rastúceho počtu poslucháčov. Aj budúca relácia Podoby džezu má svoju náplň zameranú na slovenskú džezovú scénu. Budeme vás informovať o koncertoch a novinkách na hudobnom trhu. V piešťanskom klube La Musica zahrá v piatok 24. mája Roberto Bossard Quintet, predstavíme nový album poľského džezu, huslista Adam Baldych hral v roku 2017 na OpenJazz Feste na Zelenej vode, dnes vydáva album na svetovej scéne pod titulom Sacrum Propanium.

Na stretnutie v nedeľu o 20:00 sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava