CityFest: Silné refrény Slížov spievali tisíce ľudí

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 26. mája 2019, 19:54

Šiesty ročník obľúbeného CityFestu Piešťany je za nami. Krásne počasie ako na objednávku organizátorov sprevádzalo tisíce návštevníkov v piatok 24. a v sobotu 25. mája pri programe na Námestí slobody. Počas dvoch dní sa v centre Piešťan vystriedali azda všetky vekové kategórie návštevníkov.

Napriek tomu, že minulý týždeň bolo počasie „pod psa“, počas mestského festivalu nespadla ani kvapka dažďa. Vyčasilo sa už v piatok, kedy program odštartoval DJ a producent Biiza. Po ňom vystúpila na pódium raperka Aless, ktorú poznajú najmä mladšie ročníky z projektu Podzemgang. Vystriedal ju rodák z Piešťan a člen najúspešnejšej slovenskej hiphopovej skupiny, Michal „Ego“ Straka. Odpálil hity zo svojho sólového albumu, aj skladby, ktoré nahral spolu s Kontrafaktom. „Piešťany sú najlepšie miesto na život,“ zahlásil Ego na záver koncertu.

Headlinerom večera bola britská vychádzajúca hviezda, raper Tempa. Spolu so svojím dídžejom sa pred koncertom prechádzali aj pomedzi ľudí a viacerí sa s nimi neváhali odfotiť.

No nielen milovníci hiphopových skladieb si prišli v piatok na svoje. Po britskom raperovi totiž na stagei rozpútali pekelnú šou Heľenine oči. Svojimi rockovými, folkovými či ska „peckami“ roztancovali dav, ktorý už večer začal pociťovať, že tohtoročné májové noci nie sú obzvlášť teplé. Po hitoch Obchádzka či Mariana sa napokon zastavili za fanúšikmi a aj sa s nimi pofotili.

A keď hovoríme o zime, nedá sa nespomenúť aj niekoľko výnimočných návštevníkov. Kým jedným bola zima a mikina s bundou boli tak akurát, iní neváhali aj v noci ukázať svoje vyrysované telá v tielkach. No a potom sa našli aj takí, pre ktorých sa šou skončila predčasne. Neustáli to a skončili vo fontáne…

Poslední fanúšikovia v piatok počkali ešte rockovú kapelu Zoči Voči, ktorá začala hrať až pol hodiny po polnoci. Ich hodinový koncert, kedy zahrali vypaľovačky, ale aj pomalšie Nad Prahou či Klamem, bol posledným živým vystúpením piatkovej noci.

Sobota začala pozvoľna už popoludní. Everlong a Walter Schnitzelson zahrali pre prvých pár návštevníkov, no poriadny nátresk začal o ôsmej večer. Na pódiu sa totiž predviedla piešťanská legenda Slniečko alebo Punto a rybacé hlavy. Rajčiny, Dedko a parný valec či Čakám si spievali tisíce ľudí, ktorí opäť ukázali, že piešťanskú skupinu milujú a radi si jej koncert užijú kedykoľvek.

Dav sa však v priebehu dvoch hodín ešte znásobil. Najvybookovanejšia slovenská kapela totiž konečne zavítala aj na piešťanský CityFest. Horkýže Slíže hrali čo skladbu, to hit a spevák Kuko dokázal dav dostať do varu nie len hudbou, ale parádnou sprievodnou šou. Na námestí sa bavil obrovský dav ľudí a tí, čo dnu ísť nechceli, postávali v okolí areálu a hudbu si vychutnávali aspoň spoza plota. So Slížami spievali aj Nazdar, Vlak, aj Silný refrén. A veľa, veľa ďalších songov.

Poslednou kapelou boli legendy ska, kapela Polemic. Námestie skálalo, tancovalo a spievalo Komplikovanú, Škandál, aj Ona je taká. Atmosféra bola výborná a kým v piatok sa v skorších hodinách prichádzali baviť mladšie ročníky, v sobotu sa ukázalo aj veľa „rodičov“.

Šieste pokračovanie CityFestu bolo opäť plné skvelej hudby, zábavy, jedla aj pitia. Uvidíme, čo si organizátori pre návštevníkov pripravia zasa o rok.

(am)

 

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava