Krasokorčuliarky uzavreli úspešnú sezónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. mája 2019, 10:00

Krasokorčuliarky zo Skating Clubu Piešťany sa v marci zúčastnili na jednom z posledných pretekov sezóny – Nitrava Cup 2019. Dievčatá to rozbalili vo veľkom štýle a v každej kategórii získali pódiové umiestnenie.

Krasokorčuliarky zo Skating Clubu Piešťany spoločne zakončili sezónu. © archív klubu

V kategórii IK Silver mladšie už tradične bodovala skúsená Vanessa Mitošinková. Umiestnila sa na druhej priečke a zároveň si vylepšila osobné maximum so ziskom 28,47 bodov. Spolu s ňou štartovala Hana Mišáková, ktorá ešte len zbiera skúsenosti vo svojej prvej pretekárskej sezóne. V Nitre dobre skákala, ale nevyšla jej pirueta a jeden pád ju odsunul na 12. priečku.

Najmladšia pretekárka Timea Tonhajzerová absolvovala zatiaľ svoje tretie preteky a vybojovala si hneď tretie miesto v kategórii Hviezdičky. Alica Choreňová konečne porazila svoje súperky a dosiahla na striebornú medailu v kategórii Nádeje Mladšie Basic. Predviedla výbornú jazdu a o dva body si vylepšila svoje osobné maximum.

Obom gratulujeme k zatiaľ najlepšiemu umiestneniu v kariére!

V kategórii Nádeje 8 má klub najpočetnejšie zastúpenie. V nedeľu ako štvrtá v poradí štartovala Emília Lujza Tarabová s rýchlou jazdou na hudbu z filmu Rio a obsadila ôsme miesto. Jedenásta nastúpila na ľad Paulína Beňová. Predviedla čisté skoky a piruety a získala 26,94 bodov, čo ju vynieslo na druhú priečku. Do trojice im chýbala ešte Lea Smiešna, ktorá pre chorobu nemohla v Nitre súťažiť, ale určite držala doma palce.

Bodku za zimnou sezónou si vychutnali rodičia, priatelia a fanúšikovia v podobe záverečnej exhibície pretekárok a malých prípravkárov 14. apríla na zimnom štadióne v Piešťanoch.

Najprv dievčatá predviedli derniéry svojich súťažných jázd, s ktorými zbierali body a úspechy na pretekoch po celom Slovensku. Kým si vymenili kostýmy, publiku sa zatiaľ predstavili najmenší korčuliari so skladbou Hýb sa. Potom sa na ľad vrátili pretekárky a predviedli spoločnú swingovú choreografiu.

V závere vystúpenia trénerky slávnostne odovzdali svojim zverencom a zverenkyniam poháre a medaily za celoročnú drinu na tréningoch a vyzvali ich na čestné kolo. Spoločné klubové fotografovanie uzavrelo sezónu a bude im pripomínať všetky krásne, čarovné, ale aj ťažké chvíle, ktoré spolu zažili.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav