V parčíku spálňa, obývačka aj toaleta

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 24. mája 2019, 00:00

Vo vnútrobloku na Winterovej ulici za piešťanskou kolonádou, v malom parčíku neďaleko detského ihriska, si svoje bydlisko rozložil muž, ktorý sa pred rokmi rozhodol žiť na ulici. Kým časti obyvateľov tvorba toaliet pod oknami ich bytov prekáža, nájdu sa aj takí, ktorým to neprekáža.

Z naznášaných škatúľ si bezdomovec spravil spálňu priamo pod holým nebom. (Autor: čitateľ)

„Na kraji parčíka vo vnútrobloku na Winterovej ulici si starší muž bez domova vytvoril nielen spálňu, ale aj skriňu a toaletu,“ dostali sme písomnú informáciu do redakčného e-mailu.

Obyvatelia okolitých domov sa na neho pozerajú, kedykoľvek vyzrú z okna. „Detské ihrisko vzdialené len zopár metrov od ‚brlohu‘ bezdomovca býva takmer vždy obsadené. Nový obyvateľ parčíka sa mamičkám nepáči a okrikujú svoje deti, aby tam nezachádzali,“ doplnil pisateľ.

Zašli sme preto do parčíka a preverili sme situáciu. „Ostatným obyvateľom vadí, ale mne nie,“ povedala obyvateľka okolitého domu Janka. „Vždy sa pekne prihovorí a má rád psíky,“ dodala. Z jej rozprávania sa dozvedáme aj to, že muž žije už 15 rokov na ulici, lebo prepil všetok svoj majetok. Vraj veľmi rád číta, v kontajneroch s papierom zhľadáva knihy. Nemá však okuliare, preto je tento jeho koníček obtiažny.

Keďže sa bezdomovec usadil v centrálnej mestskej zóne, o riešenie situácie sa pokúsilo aj mesto.  „Mesto o tejto situácii vie, rieši ju, práve v pondelok by sa mali prijať ďalšie opatrenia, pretože doterajšie bezdomovec absolútne nerešpektuje a odmieta lokalitu opustiť. Viackrát mu bol jeho ‚útulok‘ presťahovaný,” uviedla na margo problému hovorkyňa mesta Drahomíra Moretová.

Bezdomovcovi sa zrejme v jeho novom „domove“ páči, keďže ho aj po viacerých krokoch radnice odmieta opustiť. Akým spôsobom dokáže pomôcť mužovi v núdzi, ak sám o to nemá záujem, je nateraz otázne.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín