Nepríjemnosti z pretekov si vynahradili v časovke

  • Šport / Ostatné športy
  • 23. mája 2019, 14:00

Slovenský pohár Merida Road Cup v cyklistike pokračoval 11. a 12. mája druhým a tretím kolom v Kráľovej pri Senci.

Milan Tupý vyhral časovku vo svojej kategórii. © archív Milana Tupého

V sobotu súťažili jednotlivci na deväťkilometrovom okruhu so štartom a cieľom v Kráľovej pri Senci, potom cez Hrubú Boršu a Kostolnú. „Počasie neveštilo nič dobré, bolo veterno a chladno, ale, našťastie, nepršalo. Okruh bol úplná rovina, úniky sa nedarili, preto do záverečného kola išla takmer celá skupina pohromade,“ uviedol Milan Tupý z Piešťan. Asi kilometer pred cieľom bola ostrá pravotočivá zákruta, kde niektorých cyklistov vynášalo, na čo doplatil práve on, keď ho súper vytlačil von z cesty na trávu, a bolo po výsledku. Horšie dopadol Miloš Gežo, ktorého súper doslova zostrelil, pričom si pri páde značne poškodil bicykel. Darilo sa Petrovi Rihayovi, ktorý vo finiši skončil tesne druhý.

V nedeľu pretekári súťažili v časovke jednotlivcov, v dĺžke 19 km, na trati Kráľová pri Senci, Hrubá Borša, Jánovce, Veľké Úľany a späť. „Trať nebola technicky veľmi náročná, takmer absolútna rovina. Fúkal silný bočný

vietor skoro po celej trati. Obloha bola zamračená, sem-tam spadla dažďová kvapka a bolo pomerne chladno,“ doplnil Tupý. Piešťanskí cyklisti opäť nesklamali. Tupý si vynahradil smolnú sobotu a vo svojej kategórii zvíťazil, Gežo skončil druhý, František Ostracký štvrtý a Rihay piaty.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela