Ako poskytnúť prvú pomoc na športoviskách?

  • Šport / Ostatné športy
  • 18. mája 2019, 18:00

Asociácia športových klubov Piešťany pripravila ďalšiu zo vzdelávacích aktivít. Aktuálnou témou je Prvá pomoc na športoviskách. O tom, že nikdy nevieme, kedy budeme potrebovať vedomosti, ako ju poskytnúť, svedčí aj nedávny prípad, keď v Skalici zomrel na trávniku len 14-ročný futbalista.

Do združenia vstúpila väčšina piešťanských klubov.

Diskutované budú rôzne aspekty prvej pomoci, ako napríklad náhle stavy pri športe, náhle srdcové zlyhanie u športovcov (rizikové skupiny, rizikové prostredie, kardiopulmonálna resuscitácia). Hovoriť sa bude o odporúčaniach Európskej resuscitačnej rady pre športovcov a organizátorov na zvýšenie bezpečnosti športových podujatí i o legislatívnych normách na zabezpečenie športových podujatí na Slovensku.

Lektorkou, ktorá záujemcov uvedie do problematiky prvej pomoci na športoviskách, je Beáta Macejková. Vyštudovala Slovenskú zdravotnícku univerzitu so špecializáciou pre urgentnú zdravotnú starostlivosť a anestéziológiu a resuscitáciu. Má prax z oddelenia anestéziológie a urgentnej medicíny a v záchrannej zdravotnej službe. Macejková je lektorkou a autorkou vzdelávacích programov pre lekárov, sestry a iné zdravotnícke povolania v problematike resuscitácie na Slovensku i v Českej republike.

Prednáška a diskusia sa uskutoční v pondelok 20. mája o 17:00 v KSC Fontána. Vstup je zdarma, podmienkou je len včasná registrácia z dôvodu kapacity sály.

(th/ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav