Šachistka Slabá opäť majsterkou Slovenska

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. mája 2019, 12:00

Na majstrovstvách mládeže v šachu jednotlivcov v Liptovskom Mikuláši mali zastúpenie aj Piešťany. V žiackej kategórii sa predstavil Matej Elbej Musaev a v juniorskej Andrea Slabá. Viac sa darilo Slabej, ktorá si na Liptove vybojovala zlato v kategórii do 16 rokov a striebro medzi 20-ročnými.

„V niektorých dievčenských kategóriách nebol dostatočný počet hráčok, preto spojili napríklad kategórie do 16 a 20 rokov do jednej súťaže. V nej hralo švajčiarskym systémom na deväť kôl dvadsať hráčok a dosiahnuté výsledky sa počítali pre obe  kategórie. Aj vďaka tomu si priviezla Andrea domov dve medaily. Škoda, že sa toho nedožil jej otec Jozef, ktorý bol naším hráčom a v januári nečakane zomrel. On ju priviedol k šachu a bol aj jej prvým trénerom,“ prezradil nám niektoré detaily predseda ŠK Kúpele Piešťany Anton Mihálik. Slabá hrala v tejto sezóne prvú ligu za TŠS Trnava-Sereď a jej trénerom bol Sergej Timoščenko.

Na Liptove vyhrala z deviatich partií šesť, dvakrát remizovala a raz prehrala – s neskoršou majsterkou Slovenska do 20 rokov Stellou Sáňkovou z Detvy. Sedem bodov jej stačilo na prvenstvo medzi 16-ročnými a druhé miesto medzi 20-ročnými.

Žiak Matej Elbek Musaev hral v kategórii do 12 rokov. Z deviatich partií štyri vyhral, tri remizoval a dve prehral. Hráčovi ŠK Kúpele stačilo nahraných 5,5 bodu v konkurencii 35 šachistov na deviate miesto.

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava