CVČ Ahoj v športovom duchu

  • Mladí dnes / Školy
  • 17. mája 2019, 10:00

Aj napriek tomu, že sa pomaly, ale isto končí školský rok 2018/19, Centrum voľného času Ahoj v Piešťanoch je stále v športovom nasadení.

Žiaci zo ZŠ F. E. Scherera prešli okresným kolom v malom futbale bez zaváhania. © archív CVČ Ahoj

Na začiatku minulého týždňa si zmerali sily hádzanári zo základných škôl v okresných majstrovstvách, v ktorých sa spomedzi šiestich tímov najviac darilo chlapcom zo ZŠ na Brezovej ulici.

Ďalšia súťaž bola určená pre najmladších futbalistov, ale aj futbalistky. Okresného kola McDonald Cup-u najmladších žiakov a žiačok sa zúčastnilo sedem družstiev. Zaujímavosťou bolo, že počas celého turnaja muselo byť vždy na ihrisku minimálne jedno dievča v každom tíme. Titul majstra Piešťanského okresu obhájili žiaci a žiačky zo ZŠ F. E. Scherera, ktorí prešli turnajom bez zaváhania.

Futbalom sa pokračovalo aj na konci týždňa. V piatok sa za účasti jedenástich škôl rozhodovalo o okresnom majstrovi v malom futbale mladších žiakov. Bojovným a nebojácnym štýlom hry zvíťazili chlapci zo ZŠ Veľké Kostoľany pod vedením učiteľky Kolníkovej.

Vo štvrtok a v piatok sa Diplomat aréna stala dejiskom Majstrovstiev Slovenska v basketbale žiačok stredných škôl pod názvom Gaudeamus Igitur 2019. Turnajom sa bez straty bodov „preštrikovali“ dievčatá zo Strednej športovej školy Košice, medzi ktorými bolo viacero hráčok Young Angels Košice. Trnavský samosprávny kraj reprezentovali dievčatá piešťanského Gymnázia Pierra de Coubertina, ktoré skončili na piatom mieste.

„V uplynulom týždni vyvrcholila sezóna školských športových súťaží. CVČ Ahoj zorganizovalo futbalové kolá rôznych kategórií, avšak pýchou našej aktivity boli Majstrovstvá Slovenska v basketbale žiačok stredných škôl. Podujatie otvoril viceprimátor mesta Michal Bezák,“ vyjadril sa riaditeľ CVČ Miroslav Petráš.

(CVČ)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel