Rekonštrukcia cintorínskej budovy je za polovicou

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 16. mája 2019, 00:00

Ak z času na čas zájdete na piešťanský cintorín na Bratislavskej ceste zapáliť sviečku svojim blízkym, ktorí už tento svet opustili, iste ste si všimli čulý stavebný ruch. Onedlho budete môcť riešiť administratívu i nákup smútočných dekorácií vo vynovených priestoroch. Služby mesta Piešťany túto budovu rekonštruujú.

Kvetinárstvo a kancelárie pietnych služieb budú mať vynovené priestory. (Autor: am)

Stavba, pre ktorú bola kvetinová predajňa v uplynulom týždni zatvorená, má názov Rozšírenie a rekonštrukcia predajne kvetov a vencov. „Pod týmto názvom je skryté zväčšenie vnútorných priestorov na severnej strane budovy. Dnes sa v budove na Bratislavskej ceste nachádza jedna kancelária, v ktorej Služby mesta Piešťany zabezpečujú kompletné pohrebné a cintorínske služby pre všetky tri mestské cintoríny, a jedna miestnosť slúžiaca ako predajňa kvetov a vencov. Malú spojovaciu chodbu používame na prípravu vencov a aranžovanie kvetov, príručný sklad a tiež ako čakáreň pre klientov, ktorí potrebujú vybaviť náležitosti pohrebu alebo nájmu na cintoríne,“ uviedla Hana Dupkaničová, riaditeľka Služieb mesta Piešťany.

Potreba väčších a dôstojnejších priestorov vyvstala z dôvodu zvyšujúceho sa počtu klientov. Pribudne jedna kancelária, jedna malá aranžovňa so skladom a zväčší sa priestor predajne kvetov. „Touto investičnou akciou chceme skvalitniť poskytované služby v kvetinárstve, rozšíriť ponúkaný sortiment a najmä zabezpečiť diskrétnejšie a dôstojnejšie priestory pre vybavovanie pohrebných a cintorínskych záležitostí,“ skonštatovala Dupkaničová.

Stavbu prerokovalo a odsúhlasilo mestské zastupiteľstvo ešte v minulom roku. Podľa zmluvy budovu rekonštruuje vysúťažená firma GIT, s.r.o., za necelých 50-tisíc eur. Pracovný ruch sa začal v marci a ukončenie je naplánované na koniec júna. „Teraz sme teda asi v polovici rekonštrukcie. Hotová je hrubá stavba, osadené sú okná a dvere, dokončuje sa strecha a vybúrané sú vnútorné otvory,“ povedala riaditeľka.

Stavebné práce po celý čas prebiehajú za plnej prevádzky kancelárie a kvetinárstva, až na minulotýždňovú výnimku, keď museli na pár dní zatvoriť kvetinárstvo. „Avšak v ďalšom období budeme opäť v plnej prevádzke a všetkým klientom ďakujeme za porozumenie pri obmedzeniach, ktoré stavba so sebou prináša,“ dodala Dupkaničová.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav